Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανονικά οι εγγραφές στην ΕΣΗΕΑ

Επικύρωσε, χτες, το Μεικτό Συμβούλιο  την απόφαση του ΔΣ της Ενωσης, απορρίπτοντας τις ομαδικές ενστάσεις 

Την εγγραφή όλων των υποψηφίων προς ένταξη ως μελών στην ΕΣΗΕΑ, επικύρωσε χτες το Μεικτό Συμβούλιο της Ενωσης, απορρίπτοντας με συντριπτική πλειοψηφία τις εντάσεις που είχαν υποβληθεί από ορισμένους δημοσιογράφους, ενάντια στην εγγραφή του συνόλου των υποψηφίων! Ακόμα, αποφασίστηκε να γίνουν δεκτές και οι προσφυγές 4 από έξι ακόμα δημοσιογράφους, που δεν είχαν προταθεί για μέλη, λόγω έλλειψης των αναγκαίων στοιχείων από τις αιτήσεις εγγραφής τους.

Η απόφαση του Μεικτού, ουσιαστικά, αφήνει έκθετους όσους υπέβαλαν τις ενστάσεις αυτές, ομαδικά, κατά των προτεινόμενων εγγραφών νέων δημοσιογράφων - εργαζομένων και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που για πρώτη φορά εγγράφονται μέλη της ΕΣΗΕΑ, μετά την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή. Κάτι, για το οποίο ο κλάδος αγωνιζόταν χρόνια τώρα. Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός πως, ενώ μ' αυτόν τον τρόπο η Ενωση, όχι μόνον εκπληρώνει μια υποχρέωσή της, αλλά και ενισχύεται συνδικαλιστικά και συνολικά ο κλάδος των δημοσιογράφων με την είσοδο «νέου αίματος», ένας εκ των ενισταμένων, παράλληλα, ζήτησε και πειθαρχική δίωξη των μελών του ΔΣ!

Στην πραγματικότητα, το ζήτημα ένταξης των νέων μελών επιχειρήθηκε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους κύκλους, που επιτίθενται συνολικά στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων, αλλά και για άλλους, «επιχειρηματικούς λόγους», απ' ό,τι προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση - απάντηση του ΔΣ της Ενωσης σε «συκοφαντικά δημοσιεύματα» του Γ. Τράγκα στην εφημερίδα «Η ΧΩΡΑ».

Η εφημερίδα αυτή και ο εκδότης της Γ. Τράγκας - που παραμένει μέλος της Ενωσης αν και, σύμφωνα με το καταστατικό της, θα έπρεπε να έχει διαγραφεί από τα μητρώα της Ενωσης, ως ιδιοκτήτης ΜΜΕ - με απανωτά δημοσιεύματα κατηγορούσαν συλλήβδην το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή, τόσο τις εγγραφές νέων μελών, που επικυρώθηκαν από το Μεικτό Συμβούλιο, πλέον, αλλά και για το γνωστό θέμα για αντιδεοντολογική, κατά παράβαση απόφασης του ΔΣ, διαχείριση των οικονομικών της Ενωσης από τον ταμία Δ. Πολίτη (με υπογραφή και του προέδρου της ΕΣΗΕΑ).

Ως γνωστόν, το θέμα αντιμετωπίστηκε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καταδικάστηκε σαν πρακτική από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, ενώ ενημερώθηκε και το Μεικτό Συμβούλιο και το θέμα παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό, από την Εξελεγκτική Επιτροπή, για να αποδοθούν και ευθύνες. Επομένως, δεν υπάρχει καμιά απόκρυψη είτε αποσιώπηση...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org