Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Δολοφόνοι » είναι το όνομά τους

Οι δηλώσεις των ΝΑΤΟικών στελεχών, πρώην και νυν, κατακλύζουν αυτές τις μέρες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στη συσκότιση της αλήθειας για τις συνέπειες ενός βρόμικου πολέμου που ακόμα συνεχίζεται, στέλνοντας στο θάνατο «εχθρούς» και «φίλους». Βεβαίως, αυτή η πτυχή του πολέμου δεν απασχολεί τα πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη του ΝΑΤΟ. Γι' αυτούς οι στρατιώτες είναι γενικά αναλώσιμοι και εξάλλου προέρχονται από την ίδια «πηγή», ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους: Είναι γέννημα θρέμμα του λαού. Και σαν τέτοιοι, δεν έχει σημασία η στολή που φορούν και τα διακριτικά της.

Χαρακτηριστικός ήταν προχτές και ο στρατηγός - συνταξιούχος πια - Ουέσλι Κλαρκ, ο επικεφαλής της διεξαγωγής του βρόμικου πολέμου ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας. Μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, στην εκπομπή του Α. Παπαχελά, ο στρατηγός επανέλαβε κάμποσες φορές ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα στοιχείο ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο μπορεί να προκαλέσει κάποια βλάβη στον άνθρωπο. Την ίδια στιγμή όμως, σημείωνε ότι οι Ελληνες στρατιώτες στο Κόσσοβο δεν πρέπει να αγγίζουν θραύσματα βλημάτων, ερείπια χτυπημένων εγκαταστάσεων, καθώς και άλλου είδους εξοπλισμό που βρίσκεται στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις βόμβες του ΝΑΤΟ, ενώ συνέστησε να μην πίνουν νερό από τις περιοχές αυτές, να προσέχουν τι τρώνε, ακόμη και τι καπνίζουν!

Οι ΝΑΤΟικοί επίσημα δεν αναγνωρίζουν κάποια απειλή από τις βόμβες του απεμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά πρακτικά αντιμετωπίζουν σαν πραγματική αυτή την απειλή. Τι συμβαίνει πραγματικά; Ο στρατηγός είπε ότι επίσημα δεν υπάρχει φωτιά, αλλά διέταξε να χρησιμοποιηθούν οι... πυροσβεστήρες.

Στο στρατό δικαιολογείται ποσοστό απωλειών τόσο σε περίοδο πολέμου, όσο και σε περίοδο ειρήνης. Αν τα ποσοστά κινούνται μέσα στις προβλέψεις, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουν μετρήσεις. Οι επιπτώσεις της χρήσης του ουρανίου είναι μόνο μια πλευρά αυτού του πολέμου. Ετσι κι αλλιώς, το περιβάλλον έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και οι άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από χίλιες δυο άλλες ουσίες.

Σήμερα εμφανίζονται κρούσματα λευχαιμίας. Αύριο μπορεί να υπάρξουν άλλες ασθένειες. Σε πέντε χρόνια θα ακολουθήσει ένα νέο κύμα θανάτων, αναπηριών, ασθενειών, τερατογενέσεων και ένα ακόμη σε 10 ή 15 χρόνια. Οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση σκότωσαν ανελέητα για να επιβάλουν τα συμφέροντά τους. Ποιος από αυτούς νοιάστηκε για τα δολοφονημένα παιδιά από τις βόμβες διασποράς στις λαϊκές αγορές των πόλεων της Γιουγκοσλαβίας; Γιατί να νοιαστούν τώρα για τα δολοφονημένα παιδία των Ιταλών, των Ελλήνων, των Ολλανδών ή των Γάλλων;

Μόνη έγνοια τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης και η αδρανοποίηση των λαών. Ολων των λαών. Και γι' αυτό το σκοπό θα δολοφονήσουν, θα πουν ψέματα, θα χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα φτάσουν αν χρειαστεί ακόμη και στην τιμωρία στελεχών τους. Θα φτάσουν ακόμη και στο έσχατο ίσως σημείο να παραδεχτούν τις φρικαλεότητές τους για να εκφοβίσουν εκείνους που θα σκεφτούν να αντιδράσουν.

Ενα πράγμα όμως δεν μπορούν να κάνουν. Να σταματήσουν την οργανωμένη και μαζική αντίσταση στα σχέδιά τους. Να βάλουν φραγμό στην οργή του λαού, όταν αυτή εκφραστεί συγκροτημένα, με σαφείς στόχους ενάντιά τους και όραμα την ανατροπή τους για να γίνουν οι λαοί αφέντες στον τόπο τους.


Γιώργος ΦΛΩΡΑΤΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ