Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Βάναυση καταπάτηση του δικαιώματος στη ζωή

Τη βάναυση καταπάτηση του θεμελιακού δικαιώματος του ανθρώπου στη ζωή και στην υγεία από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους συμμάχους της, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», υπογραμμίζοντας: «Το επιθετικό νέο δόγμα του ΝΑΤΟ που υπογράφτηκε από τους ηγέτες του στα 50χρονα της Συμμαχίας αλλάζει τα σύνορα, υποθάλπει εθνικισμούς, κατακερματίζει κράτη, απειλεί έμπρακτα οικουμενικές αξίες, κατοχυρωμένες σε διεθνή και εθνικά συνταγματικά κείμενα».

Αναφερόμενη στην ελληνική κυβέρνηση η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημειώνει: «Η ελληνική κυβέρνηση, συνυπογράφοντας τις σχετικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ, υπέχει σοβαρή ευθύνη, καθώς η μη υποκείμενη σε αναθεώρηση διάταξη του άρθρου 2 παράγραφος 1 του Συντάγματός μας, επιβάλλει στην πολιτεία το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου».

«Δεν μπορούμε επίσης - συνεχίζει - παρά να σημειώσουμε την ειδική περιφρονητική μεταχείριση των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους προς τους λαούς των Βαλκανίων, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την υποθήκευση των μελλοντικών γενεών. Οι Ελληνες και άλλοι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες υφίστανται και αυτοί τις ολέθριες συνέπειες αυτών των επιλογών. Αναρωτιόμαστε για την ειλικρίνεια των ευρωπαϊκών διακηρύξεων περί σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν τα κρούσματα είναι επανειλημμένα τελευταία: διοξίνες, σιωπή για τα τεκταινόμενα στις τουρκικές φυλακές και τώρα η αποκάλυψη του ραδιενεργού εγκλήματος».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» δηλώνει πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην καρποφορήσουν οι πολύμορφες προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών και πως θα αγωνιστεί για την καταστροφή των όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου και θα διεκδικήσει αποφασιστικό μερίδιο συμβολής στην ομόθυμη προσπάθεια του ελληνικού λαού για να αποχωρήσουν άμεσα οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας από τη Γιουγκοσλαβία και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, που δεν είναι άλλα από την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ