Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μειωθεί κι άλλο η βουλευτική αποζημίωση

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις ανακοινώσεις που έγιναν χτες σχετικά με τις αποδοχές των βουλευτών

Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και την παραπέρα μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης απαιτεί το ΚΚΕ

Eurokinissi

Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και την παραπέρα μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης απαιτεί το ΚΚΕ
«Το ΚΚΕ, του οποίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έχει ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών τα τελευταία χρόνια, τοποθετούμενο από θέση αρχής, συμφωνεί στη μείωση των αποδοχών τους, προτείνοντας αυτή η μείωση να είναι και μεγαλύτερη και μόνιμη.

Επίσης, τονίζει ότι το πιο σοβαρό ζήτημα είναι η κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων, ώστε κάθε βουλευτής να παίρνει τη σύνταξη από το Ταμείο στο οποίο ανήκε πριν γίνει βουλευτής. Επίσης, να καταργηθούν οι αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους σε εξεταστικές επιτροπές και άλλες δραστηριότητες του Κοινοβουλίου.

Ταυτόχρονα, προειδοποιεί τον ελληνικό λαό να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και άλλων να τον πείσουν ότι πρέπει να υποστεί τις οδυνηρές θυσίες που επιδιώκουν να του επιβάλουν. Την κρίση και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησε ο λαός, ούτε καθοριστικό ρόλο είχαν σε αυτά οι υψηλές αμοιβές των βουλευτών. Καθοριστική αιτία είναι η αμύθητη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, που είχε και συνεχίζει να έχει τη γενναιόδωρη κρατική στήριξη και την οποία υπηρετούν με την πολιτική τους τα αστικά κόμματα».

Τα παραπάνω τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιο για τις ανακοινώσεις του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου σχετικά με την περιστολή δαπανών του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2010, ως συμβολή «στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες υποτάσσονται και αυτές στην επικοινωνιακή επίθεση των τελευταίων ημερών για την καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα αντιλαϊκά μέτρα, μειώνονται κατά 10% τα έξοδα παράστασης του προέδρου της Βουλής και κατά 5% το μήνα (390 ευρώ) η βουλευτική αποζημίωση.

Επίσης, μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα των βουλευτών για οργάνωση του γραφείου τους και τα έξοδα κίνησης (290 ευρώ) και κατά 15% η αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής (200 ευρώ). Με βάση τα παραπάνω, η συνολική μείωση των μηνιαίων αποδοχών των βουλευτών υπολογίζεται στα 800 ευρώ και του προέδρου της Βουλής στα 1.030 ευρώ με τις περικοπές, ενώ η Βουλή εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει για το 2010 3.360.000 ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Για τους υπαλλήλους της Βουλής αναστέλλεται - όπως για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου - η χορήγηση αύξησης και μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα που είναι κοινά για όλους τους υπαλλήλους και κατά 10% τα επιδόματα υπερωριακής εργασίας και το επίδομα έκτακτης αποζημίωσης. Από αυτήν τη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 6.000.000 ευρώ. Από το σύνολο των προωθούμενων περικοπών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα εξοικονομηθούν συνολικά 12.300.000 ευρώ.

Σύμφωνα, τέλος, με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών, ζητήθηκε να μην εξαιρεθεί ο Κάρολος Παπούλιας από τις δημοσιονομικές περικοπές.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ