Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα τα βάρη στο λαό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, τώρα αισθανόμαστε ασφαλείς, σίγουροι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είναι πλάι μας. Πλάι στον κάθε Ελληνα. Το δήλωσαν και δε χωράει αμφιβολία...

Οταν ψωνίζετε π.χ. στο σούπερ μάρκετ, να αισθάνεστε ότι ο Νικολά σάς κρατάει τις τσάντες και η Αγκέλα πληρώνει στο ταμείο... Κι εσείς κυκλοφορείτε ανάλαφροι και άνετοι.

Το ίδιο σίγουροι μπορείτε να νοιώθετε όταν κάθεστε στην ουρά της εφορίας, στο τρόλεϊ, στο ταμείο ανεργίας, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο κατάστημα, όπου κι αν βρεθείτε.

Κι όλα αυτά γιατί; Μα γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που έχει δώσει νέα πνοή και έναν πρωθυπουργό με ευρωπαϊκό όραμα και διεθνή εμβέλεια, ο οποίος έχει καταφέρει να καταστήσει τους πάντες συμμάχους της Ελλάδας.

Βεβαίως, το να έχει κανείς τέτοιες πολυτέλειες δε γίνεται στο... τσάμπα. Κάτι πρέπει να πληρώσει. Ετσι λοιπόν μερικοί νέοι φόροι σε είδη κατανάλωσης και τελευταία στα καύσιμα είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την κυβέρνησή μας.

Εκτός φυσικά από την... πάγια φορολογία που ετοιμάζεται πυρετωδώς και πολύ πολύ προσεχτικά στο υπουργείο Οικονομικών. Κρίση βλέπετε και οφείλουμε να δίνουμε προκειμένου να έχουμε τους καλύτερους.

ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ φανταζόμαστε για το «πράσινο ταμείο» της Τίνας Μπιρμπίλη, υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Είναι ένα ταμείο που θα στηρίξει την αναδάσωση στις καμένες περιοχές της Αττικής και γενικώς την οικολογία...

Πώς θα... γεμίσει αυτό το ταμείο όμως, δεν μας έχουν διευκρινίσει ακόμη. Κι αν είχαν στο μυαλό τους να ενισχύσουν τη δασοπροστασία, γιατί άραγε δεν το έκαναν στον προϋπολογισμό που ψήφισαν πριν ένα μήνα και κάτι;

Επειδή δεν πιστεύουμε ότι ήθελαν να μας κάνουν... έκπληξη, προφανώς κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους. Κι αυτό στα σίγουρα δεν είναι για το καλό των δασών.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org