Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΡΚΟΖΙ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Και στο βάθος γαλλικές φρεγάτες...

Την ώρα που εξελίσσονταν οι συναντήσεις στο Παρίσι, διέρρεε από την Ελλάδα ότι προχωράει κανονικά η απόκτηση 6 φρεγατών «Fremm», αξίας 2,5 δισ. ευρώ

Συμφωνίες δισ. ευρώ, που θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού κρύβονται πίσω από τις χειραψίες Σαρκοζί - Παπανδρέου, προχτές στο Παρίσι
Συμφωνίες δισ. ευρώ, που θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού κρύβονται πίσω από τις χειραψίες Σαρκοζί - Παπανδρέου, προχτές στο Παρίσι
Το σύνολο της ιμπεριαλιστικής ατζέντας στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά και το ζήτημα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε την Τετάρτη στο Παρίσι ο Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της χώρας Ν. Σαρκοζί, τον Γάλλο πρωθυπουργό Φ. Φιγιόν και τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μπ. Ακογιέ.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επίσκεψη Παπανδρέου στη Γαλλία, με αιχμή την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, επιβεβαίωνε -σύμφωνα με το «Ρόιτερς»- ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην αγορά των έξι γαλλικών φρεγατών «Fremm», υλοποιώντας το εξοπλιστικό πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε. Το κόστος της συγκεκριμένης αγοράς υπολογίζεται σε τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί εντός του 2010.

Την ίδια ώρα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε ότι «μέχρι το τέλος του 2010 θα λάβουμε αποφάσεις» στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί πως τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα άρματα του στρατού ξηράς, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παραγγελία μεταχειρισμένων από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον Ν. Σαρκοζί, στη μεταξύ τους συνάντηση συζητήθηκαν η μεσογειακή συνεργασία, τα Βαλκάνια, το Κυπριακό, «και γενικότερα οι ευρωπαϊκές προοπτικές, σε ό,τι αφορά τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο και βεβαίως, την ευρωπαϊκή προοπτική της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης».

Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου δεν έχασε την ευκαιρία να αξιοποιήσει τη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του προκειμένου να στείλει μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να τσακίσει κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει, παίρνοντας διαρκώς και επιπλέον μέτρα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Διαβεβαίωσα για την ισχυρή πολιτική μας βούληση να εφαρμοστεί κατά γράμμα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τόνισα ότι έχουμε πάρει πρόσφατα, τις προηγούμενες ημέρες, και επιπλέον ενισχυτικά μέτρα για την εφαρμογή αυτού του Προγράμματος», είπε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση «είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο, ώστε να εγγυηθεί ότι αυτός ο στόχος θα πραγματοποιηθεί».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org