Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Η ΕΕ αξιοποιεί την κρίση για να οξύνει την επίθεση

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, σε σχετική συζήτηση που έγινε την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Σε συζήτηση που έγινε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την οικονομική κρίση, εκ μέρους του ΚΚΕ παρενέβη ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Αγγουράκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η φιλολογία περί κερδοσκοπικών πιέσεων στην Ευρωζώνη και το ευρώ και η κινδυνολογία περί κατάρρευσης των οικονομιών της Ελλάδας και άλλων χωρών του ευρωπαϊκού νότου, λόγω δημοσιονομικών προβλημάτων υπερβολικού χρέους και ελλειμμάτων αξιοποιούνται από την ΕΕ, τις αστικές κυβερνήσεις και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ως αφορμή για να επιταχυνθούν και να επεκταθούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, να αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Εκβιάζουν και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους για να αποσπάσουν τη συναίνεσή τους στους κανόνες της οικονομίας της αγοράς, στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα του μεγάλου κεφαλαίου για να επιβάλουν τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, το δραστικό περιορισμό των κοινωνικών παροχών, μπαράζ σκληρών φορολογικών μέτρων. Ξερίζωμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς από τη γη της.

Είναι ψέμα ότι η καπιταλιστική κρίση οφείλεται στην κακή διαχείριση ή στη διαφθορά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος, της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της Στρατηγικής της Λισαβόνας. Γι' αυτό αστικές κυβερνήσεις και ΕΕ, που έχουν όλη την ευθύνη για την κατάσταση αυτή, καλούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα σε υποταγή, σε "εθνική συστράτευση". Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη, γιατί δεν είναι κοινά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των εργαζομένων.

Απέναντι στον πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο, μεγάλες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις εξελίσσονται σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ. Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Καμία θυσία από τους εργαζόμενους. Τη κρίση δεν πρέπει να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι. Πρέπει να την πληρώσει η πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ