Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ: «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι από σήμερα είμαστε όλοι πιο φτωχοί. Και οι πλούσιοι είναι καιρός να σταματήσουν τις ξιπασιές και οι φτωχοί να σφίξουν όσο παίρνει ακόμη το ζωνάρι (...). Αφορά όλους μας, όσο ποτέ άλλοτε, ο Γολγοθάς που περιμένει 2,5 εκατομμύρια πολίτες που βρίσκονται εδώ και καιρό στο όριο της φτώχειας. Μαζί με τα σκληρά μέτρα χρειάζεται ένα δίχτυ προστασίας πάνω από αυτούς τους ανθρώπους, γιατί μια ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη, από εκείνους που δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν, μπορεί να τινάξει στον αέρα το λεγόμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Φορολογικά και ασφαλιστικά νομοσχέδια, και όλα όσα ζητούν οι θυμωμένοι εταίροι μας για να φρενάρουν τη χρεοκοπία, είναι αδύνατο να εφαρμοστούν εάν το ένα τέταρτο του πληθυσμού οδηγηθεί στην εξαθλίωση» (ένα από τα άρθρα στα ΝΕΑ).

ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ Η ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ: «Το βέβαιο είναι ότι όλοι θα υποστούμε τις επώδυνες επιπτώσεις μέσα στα επόμενα χρόνια, με τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη να μειώνονται σημαντικά. Μεγαλύτερη όμως δοκιμασία (...) θα είναι η αντιμετώπιση των αντιδράσεων που προέρχονται από τις διάφορες ομάδες πίεσης και συντεχνίες που θεωρούν ότι θίγονται τα κεκτημένα τους. Οι πολιτικοί θα πρέπει αυτή τη φορά να παραμερίσουν τους φόβους για το πολιτικό κόστος και οι πολίτες οφείλουν να απομονώσουν εκείνους που φωνάζουν για δήθεν "κοινωνικές" πολιτικές» (ο Κ. Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΚΑΡΜΠΟΝ: «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως περιθώριο "ταλαντεύσεων". Ολα τα μέτρα πρέπει να εφαρμοσθούν πιστά χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς να ληφθεί υπόψη το πιθανό πολιτικό κόστος» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΑ: «Μπορεί τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν να είναι σκληρά, όμως είναι φανερό ότι επιχειρείται αυτό που χρόνια όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονταν χωρίς ποτέ να υλοποιούν: Η διεύρυνση, δηλαδή, της φορολογικής βάσης, ώστε πράγματι όλοι οι πολίτες να φορολογούνται ανάλογα με τις δυνατότητές τους και κανείς να μη φοροδιαφεύγει (...) δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν στόχευσε μόνο τους συνηθισμένους φορολογούμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά προσπαθεί να κτυπήσει τις πραγματικές εστίες της φοροδιαφυγής» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΑ: «Η εισοδηματική πολιτική (πάγωμα, περικοπές επιδομάτων κλπ.) έχει εκ των πραγμάτων έναν έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ