Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Σωτήρες» οι «Σάιλοκ»!

«Σωσίβιο σωτηρίας από Γερμανία και Γαλλία»,

παιάνιζαν χτες τα ελληνικά ΜΜΕ.

*

Το γεγονός, βέβαια, είναι ότι το «σωσίβιο» της Μέρκελ και του Σαρκοζί δεν αφορά τον ελληνικό λαό, αλλά τους Γερμανούς και Γάλλους τοκογλύφους οι οποίοι με τη μορφή ομολογιών κατέχουν κοντά στο μισό δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Επομένως, για να εισπράξουν οι «Σάιλοκ» τα πανωτόκια τους, η Ελλάδα θα πρέπει να μπορεί να (τους) πληρώσει.

Αλλωστε, είναι γνωστή τακτική των ανά τις εποχές «δανειστών» μας:

Μας δίνουν δάνεια (ή «πολιτική στήριξη» για δάνεια), αλλά μας ζητάνε τα διπλά και για να τα ξεχρεώσουμε μας δίνουν νέα δάνεια που τα πληρώνουμε τρίδιπλα και ο φαύλος κύκλος δεν έχει τελειωμό.

*

Ομως, ποιο είναι το ποιόν των «σωτήρων»;

Πώς γίνεται, δηλαδή, οι Γάλλοι να είναι περισσότερο φιλέλληνες απ' ό,τι είναι... «φιλογάλλοι»

και οι Γερμανοί να είναι περισσότερο φιλέλληνες απ' ό,τι είναι... φιλογερμανοί;

*

Εξηγούμαστε:

Αυτή τη στιγμή

στη Γαλλία υπάρχουν 10 εκατομμύρια άνθρωποι που είναι άστεγοι. Μια ολόκληρη «Ελλάδα», δηλαδή, στο εσωτερικό της Γαλλίας, λιμοκτονεί! Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται να σώσουν το δικό τους λαό, θα σώσουν το δικό μας;

Στη Γερμανία, την ίδια ώρα, υπάρχουν πάνω από 4 εκατομμύρια άνεργοι και το 15% του γερμανικού πληθυσμού - δηλαδή πάνω από 12 εκατομμύρια άνθρωποι - ζουν στη φτώχεια και στον αποκλεισμό. Εντός της Γερμανίας, με άλλα λόγια, υπάρχει περίπου «μιάμιση Ελλάδα» που βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη και την πλήρη περιθωριοποίηση. Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται να σώσουν το δικό τους λαό, θα σώσουν το δικό μας;

*

Εν κατακλείδι:

Η ΕΕ είναι μια ένωση ιμπεριαλιστών και η «σωτήρια» παρέμβαση της γαλλογερμανικής ατμομηχανής της δεν αφορά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, τον οποίο αντιμετωπίζουν όπως ακριβώς τον γαλλικό και τον γερμανικό.

Η «παρέμβασή τους», που αποτελεί μια επιπλέον θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού,

ένα εγγυάται: Τη... διάσωση των «αναξιοπαθούντων» Γάλλων, Γερμανών και Ελλήνων καπιτα-ληστών της εργατικής τάξης, απανταχού της Ευρώπης και της Γης ολόκληρης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ