Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «προχειρότητα» τους πείραξε...

Χτες οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» ανάμεσα στις παρεμβάσεις τους για τις «απώλειες μελισσών» και την περιβαλλοντική υποβάθμιση από μεταλλεία της Βουλγαρίας, εξέδωσαν και μια ανακοίνωση για τα κυβερνητικά μέτρα. Μόνο που οι μαζικές «απώλειες» κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων που αυτά φέρνουν δε δείχνουν να προβληματίζουν καθόλου τους «Οικολόγους - Πράσινους» που εστιάζουν την κριτική τους στα εξής: α) Η πολιτική που εξαγγέλθηκε δεν είναι λεπτομερώς προσδιορισμένη! β) Η εισηγητική έκθεση αποτελεί ένα πολιτικό επικοινωνιακό κείμενο και δεν περιέχει καμία εκτίμηση για την επίδραση που θα έχει στα έσοδα του Δημοσίου το κάθε μέτρο! γ) Ελλειψη διαβούλευσης με τους φορείς!

Για τη συνέχεια αφήνουν τη συμφωνία τους «με τα μέτρα που ενισχύουν την φορολογική ισονομία και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, που όμως θα κριθούν από το αποτέλεσμα». Και το παράπονό τους για μη τήρηση των δεσμεύσεων για «πράσινα οικονομικά μέτρα». Και για το τέλος την «απαίτηση απ' την κυβέρνηση να είναι περισσότερο προσεκτική» καθώς «δεν είναι δυνατόν αλλαγές αυτού του εύρους να ανακοινώνονται με τέτοια προχειρότητα»...

Μάλλον διεκδικούν αναβάθμιση και προβάλλουν τα προσόντα τους στην ανίχνευση αστοχιών στη μεθοδολογία και τη διαδικασία υλοποίησης μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org