Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι προσαρμοσμένοι...

Τη χολή του έβγαλε και χτες ο ΛΑ.Ο.Σ. εναντίον όσων αγωνίζονται και του ΚΚΕ που στηρίζει τους αγώνες τους. Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ο Γ. Καρατζαφέρης, κληθείς να σχολιάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, έκανε λόγο για «κραυγές από την απροσάρμοστη στα πολιτικά πράγματα πλευρά του Κοινοβουλίου», χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις «συμπεριφορές εξαλλοσύνης» και δεν παρέλειψε να στηρίξει την κυβέρνηση, εφευρίσκοντας άλλοθι για λογαριασμό της, λέγοντας ότι «το ερώτημα είναι, έχουμε μια μαζοχιστική κυβέρνηση που έχει λεφτά και δεν δίνει γιατί της αρέσει να την βρίζουνε ή όντως τα ταμεία είναι άδεια;»!

Ακολούθως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. χρέωσε στα «απροσάρμοστα κόμματα» παράλογες απαιτήσεις και ευθύνη για το ότι «απομακρύνεται ο στόχος της απόδρασης απ' την ύφεση και την οικονομική καχεξία» και επικρότησε τα κυβερνητικά μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους, υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση να μην υποχωρήσει «σε εκβιαστικές ενέργειες συντεχνιών που θα αλλοιώνουν το πνεύμα της ίσης συμβολής στη νέα προσπάθεια».

Και νομίζουμε ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό η εξαλλοσύνη με την οποία ο ΛΑ.Ο.Σ. καταφέρεται εναντίον του λαού, για να υπηρετήσει την πλουτοκρατία, αφού «βγάζει μάτι». Αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως είναι ένα κόμμα απόλυτα προσαρμοσμένο στην πολιτική και την προπαγάνδα της άρχουσας τάξης, και γι' αυτό απολύτως απροσάρμοστο σε οτιδήποτε σχετικό με τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Οτι έχει συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή. Οχι απλά στήριξης της κυβέρνησης, αλλά φερέφωνου του κρατικού μαστίγιου κατά των κινητοποιήσεων. Ηταν το κόμμα που με συμπεριφορά εξαλλοσύνης καλούσε τους εισαγγελείς να επέμβουν στα μπλόκα των φτωχών αγροτών. Κόμμα του κνούτου...


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org