Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Νίκη" αφιερωμένη στην αντιλαϊκή πολιτική

Κ. Καραμανλής: Προνόμιο για την κυβέρνηση η αντιπολιτευτική πολιτική της ΝΔ

Στη νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και η κυβέρνηση Σημίτη θα αφιερώσει τη "νίκη" που προσδοκά στις αυριανές εκλογές η ηγεσία της ΝΔ, όπως ακριβώς έκανε και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο Κ. Καραμανλής επιμένει μέχρι και την τελευταία ώρα να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα μετά από ενδεχόμενη νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές, εννοώντας προφανώς δε θα αλλάξει τίποτα προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Επιπλέον, η αντιπολιτευτική τακτική της ηγεσίας της ΝΔ θα συνεχίσει να στοχεύει αφενός στη στήριξη των νεοφιλελεύθερων μέτρων που θα συνεχίσει να παίρνει η κυβέρνηση Σημίτη και από την άλλη στην άσκηση πιέσεων για να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που ζητούν ο ΣΕΒ και η πλουτοκρατία.

Χαρακτηριστικό των προθέσεων της ηγεσίας της ΝΔ είναι το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής υπέδειξε στα στελέχη που συμμετέχουν στην επιτροπή εκλογικού αγώνα "να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι και την επομένη των εκλογών", για τις οποίες δήλωσε αισιόδοξος. Είναι ολοφάνερο ότι ο Κ. Καραμανλής δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για να τροποποιήσει την πολιτική της επί το φιλολαϊκότερο, παρά την ασύστολη προεκλογική δημαγωγία του με την οποία υπαινίσσεται ότι η εκλογική ενίσχυση του κόμματός του θα ωφελήσει το συνταξιούχο, τον αγρότη, το μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο...

Για την αντιπολιτευτική τακτική που θα συνεχίσει να ασκεί η ηγεσία της ΝΔ είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε σε χτεσινή του συνέντευξη (στον "Πλάνετ") ο Κ. Καραμανλής: "Η κυβέρνηση Σημίτη έχει ένα τεράστιο προνόμιο, να έχει αντιπολίτευση, που βεβαίως ενίοτε (!) της κάνει αυστηρή κριτική, αλλά τη σπρώχνει στη σωστή κατεύθυνση, μια κατεύθυνση που έχει μισο-υιοθετήσει και η ίδια η κυβέρνηση". Και προκειμένου να γίνει περισσότερος πειστικός πρόσθεσε: "Εμείς σήμερα τι κάνουμε; Ιδιωτικοποιείται η Ιονική και η κριτική που τους κάνουμε είναι: αργήσατε, το κάνατε ερασιτεχνικά και όταν υιοθετήσατε αυτά που σας προτείναμε τότε βγήκε το πράγμα (!). Και γιατί μόνο στην Ιονική και όχι στην Εμπορική, την Ολυμπιακή ή τις αστικές συγκοινωνίες". Σε άλλο σημείο ο Κ. Καραμανλής δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής του κόμματός του, αλλά μόνο στη... φιλοσοφική θεώρηση του ρόλου του κράτους.

Κατά τα λοιπά, η Ρηγίλλης άφησε για την τελευταία μέρα την "αποκάλυψη" για τη δαπάνη της διαφημιστικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέρχεται -όπως υποστηρίζουν- περί τα 20 δισ. δραχμές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πρωτοπόρος» στις διαρθρωτικές αλλαγές(2000-12-01 00:00:00.0)
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ(1998-12-12 00:00:00.0)
Θυσία στην ΟΝΕ η "εκλογική νίκη"(1998-10-20 00:00:00.0)
Δουλεύουν για την κυβέρνηση(1998-09-10 00:00:00.0)
"Υψηλοί τόνοι" στη σύμπλευση(1998-09-08 00:00:00.0)
Ποικιλότροπη στήριξη στην κυβέρνηση(1998-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ