Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και να 'ναι κόκκινο το βόλι

Κι όμως... Η σκέψη των απλών ανθρώπων του μόχθου βρίσκεται στην επόμενη μέρα. Ναι στην επόμενη μέρα, στην προσδοκία, γιατί στο μέλλον ζωντανεύει η ελπίδα. Στη μέρα που θα μπορούν να πουν ότι τίποτα δεν είναι όπως χτες, αλλά και τ' αύριο θα 'ναι αλλιώτικο. Που θα μπορούν να λένε καθημερινά "καινούρια μέρα ξημερώνει" και είναι δική μας, για μας και γι' αυτούς που θα 'ρθουν και έτσι θα ξέρουν πως τις πιο όμορφες μέρες που δεν ήρθαν ακόμη θα τις φέρουν σίγουρα, γιατί μόνο αυτοί οι λαϊκοί άνθρωποι μπορούν να τις φέρουν. Και θα τις φέρουν σαν πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Απόφαση θέλει και μπορεί να παρθεί απ' τον καθένα ξεχωριστά μα θα 'ναι για όλους. Γιατί καθένας κι όλοι μαζί που χόρτασαν από τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", δεν τσιμπάνε στο κλείσιμο το πονηρό του ματιού της εξουσίας, δε θέλουν να ζεσταίνουν άλλο ξένες πλάτες με την αυταπάτη του βολέματος στη μιζέρια των υποσχέσεων και της σταθερότητας, στην ίδια πάντα ρότα. Αυτή που θέλει τον καθένα στη γωνία, για να χειρίζονται άλλοι τις υποθέσεις του, μα του ζητάνε ακριβώς γι' αυτό να τους δίνει δύναμη με την ψήφο του, για να τον έχουν στη γωνία. Με το φόβο του "μη χειρότερα" και ας έχει "πιάσει πάτο".

Τώρα καθένας ξέρει, όλοι ξέρουμε, το ζήσαμε και το ζούμε στους αγώνες, πως από μας εξαρτάται η επόμενη μέρα, μόνο που από το "σήμερα" αρχίζει το "αύριο". Και η μέρα της κάλπης μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή, φτάνει να γίνει δική μας. Να γίνει ημέρα του λαού. Οχι, γιατί η κάλπη είναι η αρχή και το τέλος. Αλλά κρύβει δύναμη που μπορεί να κάνει ισχυρό το δίκιο των πολλών. Γι' αυτό ένα βήμα πριν την κάλπη μην ξεχνάς. Να θυμάσαι. Η ψήφος είναι πράξη ευθύνης. Σκέψου πως είναι ένα ισχυρό όπλο σ' αυτή τη μάχη, που φαίνεται ατομική, αλλά είναι για σένα, το μέλλον σου, το μέλλον των παιδιών ολόκληρου του λαού. Σ' αυτή τη μάχη, που είναι δική σου, δική μας, σκέψου, μπορείς να αντεπιτεθείς.

Να θυμάσαι πως, αν θέλεις, μπορείς. Τώρα όσο είναι καιρός, να βάλεις φρένο στην εξαθλίωση και τον πόλεμο. Αν δεν καταποντιστούν τα κόμματα του κατεστημένου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αν δεν αποκλειστούν "κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές" λύσεις και αυταπάτες περί "κοινωνικής" Ευρώπης, η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Να θυμάσαι με ΝΑΤΟ και ΕΕ προκοπή δε γίνεται. Τιμώρησέ τους, λοιπόν, με την ψήφο. Θα είναι γερό "χαστούκι" στην πολιτική του ευρωατλαντισμού. Θα είναι μεγάλη συμβολή σε γενικότερες εξελίξεις και ανακατατάξεις στο κοινωνικοπολιτικό επίπεδο που θα διευκολύνουν την απελευθέρωση δυνάμεων, από την κυρίαρχη πολιτική και που θα δώσουν ώθηση σε μια δυναμική λαϊκής αγωνιστικής συσπείρωσης και δράσης.

Το ΚΚΕ προβάλλει ρεαλιστική πολιτική από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού. Και τον καλεί ταυτόχρονα να την επιβάλλει ο ίδιος με τους κοινωνικοπολιτικούς του αγώνες. Το άνοιγμα της κάλπης μπορεί να αλλάζει τους συσχετισμούς. Από μας εξαρτάται. Από τον καθένα που θέλει αυτή η αλλαγή να είναι για τα συμφέροντά του. Μπορούμε να την κάνουμε δική μας τη μέρα της κάλπης. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι το κόκκινο βόλι που χτυπά ίσια στην καρδιά τον αντίπαλο. Και δεν έχουμε δικαίωμα να μην το ρίξουμε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ