Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Αποχώρησαν τέσσερα στελέχη του ΔΗΚΚΙ

Την αποχώρησή τους από το ΔΗΚΚΙ ανήγγειλαν, με γραπτή δήλωσή τους, μόλις δυο μέρες πριν τις ευρωεκλογές, τέσσερα στελέχη του κόμματος, στη Λάρισα. Τη δήλωση αποχώρησης υπογράφουν ο Κ. Αρχοντής,γραμματέας και οι Γ. Δαούλας και Γ. Στρατής,υπεύθυνοι μαζικών κινημάτων ο πρώτος και οργανωτικού ο δεύτερος της καταργηθείσας προσφάτως Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΔΗΚΚΙ, καθώς και ο Π. Νεράτζης,μέλος του κόμματος. Στην ανακοίνωσή τους οι τέσσερις αποχωρούντες στρέφονται κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΚΙ κατηγορώντας τη για την τοποθέτηση δοτών - όπως λένε - υπευθύνων του κόμματος στη Λάρισα, αλλά και ιδιαίτερα κατά του Δ. Τσοβόλα,επειδή - όπως υποστηρίζουν - δεν αντέδρασε στα τεκταινόμενα, αν και είχε εγγράφως ενημερωθεί. Ταυτόχρονα δηλώνουν πως δε θα ψηφίσουν ΔΗΚΚΙ στις ευρωεκλογές και προβλέπουν το "βιολογικό και πολιτικό τέλος" του κόμματος.

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση, ανάμεσα στ' άλλα, τονίζουν: "Για όλα αυτά ενημερώθηκε ο κ. Τσοβόλας. Τι έκανε; Γιατί σιωπά; Στρέφεται εναντίον άλλων και δε βλέπει το ίδιο του το κόμμα. Οι φατρίες και εσωκομματικές διαμάχες, οι αντεγκλήσεις και συκοφαντίες, έχουν γίνει μόνιμη διαλυτική δύναμη στο ΔΗΚΚΙ. Το ΔΗΚΚΙ αυτού του είδους δεν ανήκει στο λαό. Ανήκει στους δοτούς και υποτακτικούς, σ' αυτούς που κατάντησαν μαριονέτες και πειραματόζωα, σ' αυτούς που δεν μπορούν να σηκώσουν το πολιτικό ανάστημα και ν' αντισταθούν στα αθηνοκεντρικά κελεύσματα.

Αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή διεργασιών που έχουν στόχο να διαλύσουν, να αποδυναμώσουν και να εξοντώσουν ανθρώπους με αγώνες που παλεύουν καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο. Δεν μπορούμε ν' ακολουθήσουμε έναν πολιτικό χώρο όπου απουσιάζει ο ρεαλισμός και οι υποκειμενικές κρίσεις. Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε πολιτικούς χώρους που δεν έχουν αξιοπιστία θεσμών και προσώπων.

Οι ευρωεκλογές είναι μπροστά μας. Με "αχυράνθρωπους" και φαντάσματα του παρελθόντος επικεφαλής, πώς θα φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας; Πού είναι ο υποψήφιος Θεσσαλός;

Το ΔΗΚΚΙ πλέον βιολογικά και πολιτικά οδεύει στο τέλος του. Πρέπει να καταλάβουν οι οπαδοί και οι φίλοι του ότι παγιδεύτηκαν, διότι στην πράξη έχει αποδειχτεί ότι μόνο δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα δεν είναι. Δεν ακολουθούμε πλέον τον ολισθηρό τους δρόμο, αποχωρούμε και δεν ψηφίζουμε".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ