Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Στείλτε μήνυμα πως αντιστέκεστε

Περιοδεία στα τελωνεία του Ανατ. Αεροδρομίου

"Μέσα από αυτές τις ευρωεκλογές στείλτε το μήνυμα πως αντιστέκεστε. Πως ο ελληνικός λαός λέει ΟΧΙ. Μικρή χώρα είναι και η Γιουγκοσλαβία, αλλά ο λαός της, με το ΟΧΙ του απέδειξε πως είναι ο ηθικός νικητής". Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες το πρωί στους εργαζόμενους το μέλος του Πολιτικού Γραφείου τηε ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής,στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο τελωνείο του Ανατολικού Αεροδρομίου.

"Η ενισχυμένη παρουσία του ΚΚΕ μέσα από τις ευρωεκλογές, επισήμανε, καταρχήν θα καταδικάσει τη λογική της υποταγής η οποία θέτει λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς τρένων κλπ. να χρησιμοποιούνται ως εφαλτήριο για την προώθηση χερσαίων δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία. Θα καταδικάσει την πολιτική της ΟΝΕ που εκφράζεται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του λαού ότι μπορεί να αγωνιστεί και να παλέψει. Αυτό που άρχισε με τις κινητοποιήσεις των μαθητών και συνεχίστηκε με τις κινητοποιήσεις του λαού είναι πολύ ελπιδοφόρο. Ο κόσμος πρέπει να βγει και να παλέψει. Να αντισταθεί στους σχεδιαστές της νέας τάξης πραγμάτων που δολοφονούν όχι μόνο με τις βόμβες, αλλά και με την εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας, τις διοξίνες κλπ".

Αναφερόμενος ο Σπ. Χαλβατζής στην κινδυνολογία που αναπτύσσει ο πρωθυπουργός σχετικά με τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη μη ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, έθεσε το ερώτημα "πώς είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους βασικούς εκπροσώπους της πλουτοκρατίας που μάχονται και αγωνιούν για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ;"...

Για τις αρνητικές επιπτώσεις από την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, την πρώτη απόπειρα διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, το ΚΚΕ εδώ και 7 χρόνια είχε μιλήσει. "Τότε, τόνισε, δε μας πίστευαν. Τώρα είδαν πως δικαιώνονται οι θέσεις μας".

Στη διάρκεια της συζήτησης με τους εργαζόμενους ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον περιβόητο παράδεισο που υπόσχονταν οι πρωτεργάτες της ένταξης της χώρας στην ΕΕ και στα αποτελέσματα που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως τονίστηκε, στρατηγικής σημασίας, όπως ναυπηγεία, τσιμέντα, διυλιστήρια, ο ΟΤΕ, πέρασαν στο μεγάλο κεφάλαιο, η ανεργία έφτασε στα ύψη, η αγροτική παραγωγή συρρικνώθηκε και παράλληλα τα κονδύλια για την παιδεία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, οι προϋπολογισμοί των νομαρχιών ακρωτηριάστηκαν. "Υπεύθυνη για όλη αυτή την κατάσταση, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, είναι κύρια η κυβέρνηση που διαχειρίζεται αυτή την πολιτική, αλλά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ασκούν κριτική σε δευτερεύοντα ζητήματα και δε χτυπούν τον πυρήνα της ΕΕ". Αυτή τη στάση των πολιτικών δυνάμεων και όλη την πορεία τους, κάλεσε τους εργαζόμενους να την αξιολογήσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ