Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Δημοκράτες" με στρατό κατοχής

Η νέα μάσκα του ειρηνοποιού που φορούν οι δολοφόνοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν αλλάζει τον αντικειμενικό στόχο τους, για τη Γιουγκοσλαβία, που παραμένει σταθερός: Καταστρέψτε, ισοπεδώστε και... "εκδημοκρατίστε"! Μετά την παύση των βομβαρδισμών οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους στο συνδικάτο του εγκλήματος αποφάσισαν προχθές στην Κολωνία, ότι η Γιουγκοσλαβία δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα δολάριο για την οικονομική ανασυγκρότησή της και προς επίρρωση η Παγκόσμια Τράπεζα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να τη βοηθήσει με το παραμικρό δάνειο.

Ο Χ. Σολάνα - ναι, αυτός που ανέδειξαν "κύριο ΚΕΠΠΑ" στην ΕΕ - ξεκαθάρισε το πλαίσιο της δράσης στο εξής στη Γιουγκοσλαβία: "Δεν τίθεται θέμα να διαπραγματευτούμε για το μέλλον της Σερβίας με τον Μιλόσεβιτς" είπε προχθές το βράδυ. Και απευθυνόμενος στο γιουγκοσλαβικό λαό είπε: "Αν θέλουν να συνδεθούν με τους στόχους της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ, γνωρίζουν ότι πρέπει να μεταβάλλουν τη χώρα τους". Τι σημαίνει αυτό; "Εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας".

Για την εγκαθίδρυση αυτής της "πραγματικής δημοκρατίας" πασχίζει και η κυβέρνηση Σημίτη και γι' αυτό στέλνει στρατεύματα. Για να την επιβάλλει. Ετσι φτιάχνονται οι "πραγματικές δημοκρατίες", όπως και τα προτεκτοράτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ