Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η σκηνοθεσία δεν τα κατάφερε...

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του "μάγου" κύριου Μπιρσίμ να εμφανίσει για κάθε έναν οπαδό του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε χτες στο Πεδίον του Αρεως ότι αντιστοιχούν τρεις... όλο και περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ, φοβούνται ότι τα μεγάλα κενά, της τηλεοπτικά στημένης συγκέντρωσης, δε θα γίνει κατορθωτό να καλυφθούν την Κυριακή στην κάλπη.

Βεβαίως και χτες στήθηκε το γνωστό σκηνικό γηπέδων, με καπνογόνα, καραμούζες, πλαστικές σημαίες, πυροτεχνήματα και βαρελότα, που μάλιστα ένα απ' αυτά, αφού ξέφυγε από την πορεία, του τραυμάτισε ελαφρά επί της οδού Γκιλφόρδου έναν μεταφερόμενο οπαδό. Πρέπει να ομολογήσουν, ότι εκεί που χτες ο σκηνοθέτης κύρος Μπιρσίμ δε θα είχε κανένα λόγο να προβεί σε σκηνοθετικό τρικ, για να εμφανίσει κατειλημμένο δρόμο, ήταν ο παράπλευρος από το σημείο που μίλησε ο Κ. Σημίτης δρόμος (οδός Φερών), που είχε καταληφθεί από τις υπουργικές "Μερσεντές". Φυσικά σε αυτό το σημείο δεν εστίασαν οι κάμερες.

Η άνω της μιας ώρας καθυστέρηση έναρξης της ομιλίας του πρωθυπουργού δεν ήταν αρκετό διάστημα για να καλυφθούν τα κενά της συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα τα βεσπάκια να κυκλοφορούν, επί της Πατησίων, με χαρακτηριστική άνεση και σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από την εξέδρα, έως και 15 λεπτά πριν από την εμφάνιση του πρωθυπουργού.

Να μην ξεχάσουμε ότι ο Κ. Σημίτης δεν παρέλειψε να... κατακεραυνώσει τη Δεξιά, που πήρε απάντηση, όπως είπε, για την προχθεσινή της συγκέντρωση, προκαλώντας "αντιδεξιούς" αλαλαγμούς στους οπαδούς του.

Α, και κάτι ακόμα: επί της Λ. Αλεξάνδρας στα 100 μέτρα από την εξέδρα, ήταν φωταγωγημένο το θέατρο "Μετροπόλιταν", όπου παίζεται το έργο των Τσιφόρου - Βασιλειάδη "5 λεπτά από την Ομόνοια". Οπως σαφώς αναφέρεται στην επιγραφή του Θεάτρου, πρόκειται για κωμωδία...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ