Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καμία επανάπαυση και εφησυχασμός

Με την ειρηνευτική συμφωνία "οι λαοί δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες δεν μπορούν να μεταμφιεστούν σε περιστέρια ειρήνης", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής

Στη λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία που εκβιαστικά και με την απειλή των βομβαρδισμών, υπογράφτηκε στη Γιουγκοσλαβία, αναφέρεται με χτεσινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και καλεί τον ελληνικό λαό να μην εφησυχάσει και να μην επαναπαυτεί, αλλά να συνεχίσει τον αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό του αγώνα, με την απαίτηση "Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια" και "Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μετά από 77 μέρες βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας υπογράφτηκε η ονομαζόμενη ειρηνευτική συνθήκη.

Ο ηρωικός γιουγκοσλάβικος λαός με την αντίσταση και τον αγώνα του, με τη συμπαράσταση του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος είναι ο πραγματικός ηθικός νικητής, απέναντι στον ευρωαντλαντικό φασισμό του ΝΑΤΟ.

Τα χαμόγελα και οι κομπασμοί των ΝΑΤΟικών αξιωματούχων, η υποκριτική ικανοποίησή τους για την "ειρήνη" δεν μπορούν να κρύψουν ούτε να σβήσουν από τα μάτια και τη μνήμη των λαών, πως είναι εγκληματίες και διεθνείς δολοφόνοι. Πως είναι αυτοί που δολοφόνησαν παιδιά και γυναίκες. Πως είναι αυτοί που έσπειραν το θάνατο, τη δυστυχία, τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού.

Η ειρηνευτική συμφωνία που επιβλήθηκε με αυτές τις φρικιαστικές και βάρβαρες μεθόδους όχι μόνο δε θα λύσει τα προβλήματα, αλλά θα είναι νέα αρχή για μεγαλύτερες εντάσεις και πιθανούς νέους πολέμους. Ο γιουγκοσλαβικός λαός τίθεται υπό ΝΑΤΟικό κατοχικό καθεστώς. Προετοιμάζεται νέος διαμελισμός.

Οι λαοί δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Η υποτιθέμενη αιγίδα του ΟΗΕ δεν παρέχει καμία ουσιαστική εγγύηση. Αλλωστε, η "αιγίδα του ΟΗΕ" δεν εμπόδισε την επιβολή ΝΑΤΟικού κατοχικού καθεστώτος στη Βοσνία με τη Συνθήκη του Ντέιτον. Εξάλλου, από το δολοφονικό επιθετικό οργανισμό, το ΝΑΤΟ, μόνο νέες αιματοχυσίες και νέα εγκλήματα οι λαοί μπορούν να περιμένουν.

Η ελληνική κυβέρνηση συμμέτοχη και συνένοχη στον πόλεμο, πάνω στους νωπούς τάφους και στα ερείπια της Γιουγκοσλαβίας, πανηγυρίζει για τη συνεισφορά της σ' αυτό το έγκλημα και προσπαθεί να πείσει το λαό πως συνέβαλε στην αιματηρή "ειρήνη".

Η ελληνική κυβέρνηση συμμέτοχη και συνένοχη στον πόλεμο συνεχίζει να παραχωρεί το ελληνικό έδαφος στους Αμερικανο-ΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Η απόβαση των Αμερικανικών ταγμάτων θανάτου στο Λιτόχωρο, που μεταδόθηκε ζωντανά από το CNN, προκαλεί την οργή και το μίσος του λαού μας που για δυόμισι μήνες διαδήλωνε κατά των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Πριν ακόμα ο γιουγκοσλαβικός λαός θάψει τους νεκρούς του η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει ελληνικό στρατό στις δυνάμεις κατοχής.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μην εφησυχάσει ούτε να επαναπαυτεί. Να δυναμώσει τον αγώνα του και τις κινητοποιήσεις του κατά του ΝΑΤΟ και των υποτακτικών του.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες πως οι χτεσινοί φονιάδες και εγκληματίες του ΝΑΤΟ θα μεταμφιεστούν σε περιστέρια της ειρήνης σήμερα. Ολοι στον αγώνα. Συσπείρωση στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΦΤΑΝΕΙ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ