Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι καιρός να ξεσκουριάσουμε...

Με δηλώσεις τους στην εφημερίδα μας γνωστοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι εξηγούν τους λόγους που ψηφίζουν - στηρίζουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας:

ΒΟΥΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ - ηθοποιός

"Ψηφίζω το ΚΚΕ γιατί πιστεύω ότι μπορεί να κινητοποιήσει δυνάμεις αντίστασης απέναντι σ' αυτή τη χιονοστιβάδα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση. Μια Ευρώπη γεμάτη διοξίνες, σαλμονέλες και εκμετάλλευση. Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πιστεύω ότι δε θέλουν να αντισταθούν, τα δε άλλα μικρά κόμματα πιστεύω ότι θέλουν αλλά δεν μπορούν. Επιμένω ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να αντισταθεί μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι το ΚΚΕ. Οπως έκανε και τώρα που κινητοποίησε δυνάμεις που αντιστάθηκαν στη διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων καταπατώντας το ελληνικό Σύνταγμα. Το ποιος θέλει και το ποιος μπορεί φαίνεται και στην ελληνική Βουλή. Μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να υπάρξει σθεναρή αντίσταση σ' αυτή την κατάσταση που έρχεται καλπάζοντας, σαν φυματίωση. Ολα αυτά πιστεύω ότι είναι λόγοι ουσίας. Το ΚΚΕ μπορεί να ξεσηκώνει το λαό, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους οικοδόμους, τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους του πνεύματος".

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ - τραγουδιστής

ΡΑΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ - ηθοποιός

"- Για ένα υπεύθυνο ΟΧΙ στη χρηματιστηριακή πολιτική

- Για ένα υπεύθυνο ΟΧΙ στην αριθμοποίηση του ανθρώπου

- Για ένα υπεύθυνο ΟΧΙ στους σχεδιασμούς των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ

- Για ένα υπεύθυνο ΟΧΙ στα κέντρα αποφάσεων

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ αυτούς που αυτά τα ΟΧΙ, τα υπερασπίστηκαν και τα υπερασπίζονται με καθημερινούς αγώνες.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ την Αριστερά, γι' αυτό ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ".

ΜΑΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ - τραγουδίστρια - συνθέτης

Με δήλωσή της η Αφροδίτη Μάνου στηρίζει το ΚΚΕ και όπως χαρακτηριστικά λέει "είναι καιρός να ξεσκουριάσουμε".

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ - ηθοποιός

"Πιστεύω ότι είναι η καταλληλότερη ευκαιρία αυτές οι εκλογές για να σταματήσουμε το δικομματισμό. Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει και στην προκειμένη περίπτωση να δώσει την ευκαιρία στο ΚΚΕ ψηφίζοντάς το για να αγωνιστεί για το συμφέρον του λαού. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια έχει μιλήσει και έχει αποδείξει στην πράξη την αλήθεια όσων λέει, σε ό,τι αφορά στην ΕΟΚ, στο Μάαστριχτ, στο ΝΑΤΟ. Παρ' ότι όλοι τότε ειρωνευόταν το Κόμμα για τα αρνητικά που επισήμαινε, οι συγκυρίες επαλήθευσαν αυτές τις επισημάνσεις και δικαίωσαν την πολιτική του ΚΚΕ. Και μόνο ως επιβράβευση - πέρα από όλα τα άλλα - της διορατικότητας του ΚΚΕ στα θέματα αυτά αξίζει την ψήφο μας. Είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αγωνιστεί στο πλευρό των εργαζομένων, που μπορεί να αγωνιστεί για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών".

ΚΑΛΕΣΗ ΙΣΜΗΝΗ - ηθοποιός

"Είμαι από οικογένεια αγωνιστών που στα σημεία των καιρών, όταν τους ζητήθηκε το τίμημα, πήραν θέση και το πλήρωσαν. Σήμερα, που βλέπω τον πολιτισμό να καταρρέει και τις αξίες να χάνονται, βλέπω τους κομμουνιστές να αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, αψηφώντας τις "στρωμένες" ζωές τους, να υπερασπίζονται την αλήθεια και την ειρήνη. Οχι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστές σε άλλους πολιτικούς χώρους, όμως το ΚΚΕ με εμπνέει, μου μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς να αγορεύει για την ειρήνη και κάτω από το τραπέζι με υπογραφές και κρυφές συμφωνίες να συνηγορεί για τον πόλεμο. Ως καλλιτέχνης που είμαι με εκφράζει, με κάνει να αισθάνομαι ελεύθερη, με ανυψώνει σε ανθρώπινη οντότητα που αξίζει προσοχής και όχι εκμετάλλευσης, τη στιγμή που οι υποτιθέμενοι παγκόσμιοι οργανισμοί και δικαστήρια - ΟΗΕ και Δικαστήριο της Χάγης - στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφόρητη υποκρισία, καθορίζουν ετσιθελικά τη "νέα τάξη πραγμάτων τους"".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ