Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος πληρώνει το μάρμαρο;

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ τους, δε λέμε, καλοί και οι σκηνοθέτες τους, αλλά ορισμένα πράγματα δεν κρύβονται ούτε πίσω από εξέδρες με μεγαλόπνοα συνθήματα, ούτε πίσω από σημαιούλες, μπλε ή πράσινες.

***

Γιατί, βέβαια, όταν την Ελλάδα τη διασχίζουν, σαν να είναι στο σπίτι τους, χιλιάδες Αμερικάνοι πεζοναύτες κι ολοένα αποβιβάζονται και περισσότεροι για να θέσουν υπό κατοχή περιοχή μιας γειτονικής χώρας, κι έχουν τις ευλογίες τους, σίγουρα δεν μπορούν να μας πουν τίποτε.

***

Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, ό,τι και να κάνουν, ήταν καταλυτικό συμβάν, αφού, όταν τα πράγματα πιέζονται, τότε πρέπει κανείς να πάρει θέση. Κι επί τρεις σχεδόν μήνες τώρα, είδαμε ο καθένας πού τάχθηκε.

***

Ποιοι αντιστάθηκαν, χωρίς να υπολογίσουν το οποιοδήποτε κόστος, ποιοι έγιναν μαριονέτες του ΝΑΤΟ και ποιοι επιχείρησαν να ...σφυρίξουν αδιάφορα.***

Ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να κρίνει καθαρότερα από άλλες φορές και, φυσικά, θα το κάνει αύριο, οπότε θα είναι πολλοί αυτοί, που ...θα κλαίνε τη Δευτέρα.***

ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κλίντον την ακούσατε; Η Ευρώπη πρέπει, λέει, να πληρώσει για την ανόρθωση της Γιουγκοσλαβίας, αφού οι ΗΠΑ κατέβαλαν το μεγαλύτερο μέρος του πολεμικού κόστους!

***

Δηλαδή, τους χρωστάμε κι από πάνω, επειδή αιματοκύλησαν μια βαλκανική χώρα και ευγενώς μάς προσέφεραν του πυραύλους τους και τα αεροπλανοφόρα τους!

***

Βέβαια, ας μην ανησυχεί ο Αμερικανός Πρόεδρος, γιατί είναι εδώ και καιρό έτοιμο το ...σχέδιο "επανόρθωσης" στη Γιουγκοσλαβία, με ευρωπαϊκές και ελληνικές εταιρίες να δημιουργούν κοινοπραξίες, προκειμένου να μπουν στο παιχνίδι. Αρκετά κερδίσανε οι πολεμικές βιομηχανίες. Εχουν κι άλλοι σειρά τώρα...

***

Να μην έχετε, φυσικά, καμιά αμφιβολία ότι και αυτό το κόστος θα το πληρώσει κατ' αρχήν ο γιουγκοσλαβικός λαός, αλλά κι εμείς εδώ δε θα πάμε πίσω. Ηδη, έχουν γίνει οι πρώτες ανακοινώσεις περί "κινήτρων" στις ...ευαίσθητες εταιρίες, που θα αναλάβουν έργα στις πληγείσες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ