Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυστηρότερα τα όρια του νέφους

Πιο αυστηρά θα γίνουν και στη χώρα μας τα ανώτατα όρια για τέσσερις βασικούς ατμοσφαιρικούς ρύπους και συγκεκριμένα το διοξείδιο του θείου, τα οξείδια του αζώτου, τα αιωρούμενα σωματίδια και το μόλυβδο. Τα νέα αυτά όρια καθορίστηκαν χτες κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.Τα νέα όρια στηρίζονται στις κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την ποιότητα της ατμόσφαιρας, αλλά αποφασίστηκε να ισχύσουν όχι αμέσως, αλλά σταδιακά, με πλήρη εφαρμογή το 2005 και το 2010.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία και για το νέφος της Αθήνας, καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ θα υποχρεωθεί:

  • Να προσαρμόσει τα όρια ποιότητας της ατμόσφαιρας για τους ρύπους αυτούς και να παίρνει έκτακτα μέτρα όταν ξεπεραστούν.
  • Να αρχίσει να μετρά καθημερινά και νέους επικίνδυνους ρύπους, που αποτελούν στοιχεία του νέφους της πρωτεύουσας και τα οποία μέχρι τώρα παρέμειναν στο απυρόβλητο, όπως ο μόλυβδος και τα αιωρούμενα σωματίδια.

Και βέβαια θα πρέπει να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι σίγουρο, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ