Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΑΡΤΑΣ
"Μαζί μπορούμε"

Ο Βασίλης Ζιώβας είναι ο υποψήφιος Νομάρχης. Η υπεράσπιση και ενίσχυση του διεκδικητικού χαρακτήρα και η θεσμική αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης είναι τα βασικά σημεία της διακήρυξης της ΝΑΣ

Με τη σαφή δέσμευση, ότι οι νομαρχιακές εκλογές δεν είναι υπόθεση μόνο του υποψήφιου νομάρχη και των συμβούλων, αλλά όλων των εργαζομένων και του λαού της Αρτας, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Αρτας,ανακήρυξε την περασμένη Δευτέρα τον Βασίλη Ζιώβα υποψήφιο νομάρχη, σε μια πανηγυρική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη συγκέντρωση αποκρυσταλλώθηκε η κατεύθυνση, ότι η "ΝΑΣ" αποτελεί τη βάση, για να μετρήσει η λαϊκή ψήφος, στέλνοντας συγχρόνως και ένα αγωνιστικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, από ένα νομό που - όπως τονίζεται στη διακήρυξή της - βρίσκεται στο τελευταίο σκαλί από άποψη εισοδήματος, ενώ διεκδικεί τα σκήπτρα στην ανεργία.

Το θέμα που απασχόλησε τους συγκεντρωμένους ήταν η ανάπτυξη της δουλιάς από τις τοπικές - κλαδικές επιτροπές στήριξης της "ΝΑΣ", με ιδιαίτερη έμφαση στην επιτροπή νεολαίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει να συγκροτείται, ενώ θα εκπροσωπείται με ένα μέλος της στη γραμματεία της Κίνησης.

Πρόκειται για έναν πρώτο απολογισμό του συνολικού ανοίγματος της "ΝΑΣ" τον προηγούμενο μήνα στο νομό, με μαζικές συγκεντρώσεις στα χωριά, τη συμμετοχή της στις λαϊκές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, την παρέμβασή της στο πρόβλημα του ξεσπιτώματος των Τσιγγάνων, τις ομιλίες στα καφενεία και τις περιοδείες, τις συσκέψεις, την ανταπόκριση του λαού της Αρτας στην οικονομική εξόρμηση της Κίνησης.

Στη συγκέντρωση προγραμματίστηκαν ήδη τέσσερις συγκεντρώσεις για τον Ιούνη και έξι για το πρώτο μισό του Ιούλη, ενώ θα οργανωθούν ημερίδες για τον αγροτικό τομέα, την παιδεία, την εργασία - με επίκεντρο τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης - την υγεία, το περιβάλλον, την ανάπτυξη του νομού.

Επίσης, τονίστηκε ότι η ανάπτυξη αυτής της δουλιάς θα είναι και η απάντηση στην επίθεση που δέχεται ο λαός, αλλά και στην απόπειρα να μετατραπεί η προεκλογική περίοδος σε "αρένα κοκορομαχιών", από τους υποψήφιους, που στέκονται έξω από τα λαϊκά προβλήματα, συγκαλύπτουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές. Τα αποτελέσματα δε αυτής της δουλιάς, θα πρέπει να είναι μια ηχηρή καταδίκη της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Η ΝΑΣ Αρτας, έχει ήδη δημοσιοποιήσει τη διακήρυξη αρχών της, στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, τονίζεται η υπεράσπιση και ενίσχυση του διεκδικητικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η θεσμική αναβάθμιση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και η εφαρμογή της απλής αναλογικής, η επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της αυτοδιοίκησης, με τη διεκδίκηση των παρακρατημένων πόρων της και όχι με την πρόσθετη φορολογία και τη λογική της ανταποδοτικότητας.

Τέλος, με το σύνθημα "Μαζί μπορούμε", η ΝΑΣ Αρτας καλεί σε συσπείρωση όλους τους πολίτες του νομού που, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις, είναι έτοιμοι να στηρίξουν ένα πρόγραμμα δράσης υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και να αντιταχθούν στη μετατροπή της ΤΑ σε ανώνυμη εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ