Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αμφισβητείται ο κυρίαρχος ρόλος του ΟΤΕ

Σοβαρές ενστάσεις για τις επενδύσεις του ΟΤΕ στο εξωτερικό, τη σκοπιμότητά τους αλλά και το πώς αυτές υλοποιούνται εκφράστηκαν από μικρομετόχους του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια της 46ης χτεσινής τακτικής συνέλευσής του. Η διοίκησή του, αρκετές φορές προκλήθηκε ν' απαντήσει σε ερωτήματα όπως, γιατί "πήγε" ο ΟΤΕ στη Σερβία, τους κινδύνους που διαγράφονται, αλλά και τις καθυστερήσεις στην ικανότητα του ΟΤΕ να παρέχει νέες υπηρεσίες.

"Μονόδρομο για τον ΟΤΕ", χαρακτήρισε τις επενδύσεις του στη Βαλκανική ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Χρυσολούρης.Δικαιολογώντας την πολιτική της διοίκησης, είπε πως οι εξαγορές αυτές έχουν και αμυντικό χαρακτήρα, αφού αποτρέπουν άλλους ανταγωνιστές, η διείσδυση των οποίων στις όμορες χώρες, θα τους επέτρεπε να δημιουργήσουν έναν τηλεπικοινωνιακό βρόγχο γύρω από τη χώρα μας, που θα έβαζε σε κίνδυνο την κυριαρχία του στο εσωτερικό. Ομως, η λογικοφανής αυτή ερμηνεία του, έρχεται σε αντίφαση με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ίδιου του ΟΤΕ, ο οποίος μάλιστα στην τρίτη φάση μετοχοποίησης θα πωλήσει απευθείας μετοχές σε ξένα χρηματιστήρια. Από την άλλη η αποδυνάμωση του "εσωτερικού μετώπου" μαζί με την απελευθέρωση, είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα στις πολυεθνικές να κερδίσουν μεγάλα μερίδια της ελληνικής αγοράς, αμφισβητώντας ευθέως τον κυρίαρχο ρόλο του ΟΤΕ μέσα στη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος του Οργανισμού Δ. Παπούλιας,η χρηματιστηριακή αξία του ΟΤΕ ξεπερνά τα 3,5 τρισεκατομμύρια δραχμές, ενώ μετά τις δύο αυξήσεις του μετοχικού του κεφαλαίου, τα ίδια κεφάλαια της επιχείρησης υπερβαίνουν το 1 τρισ. δραχμές. Το συνολικό μέρισμα για το 1997 έφτασε τα 99,8 δισ. και αναλογούν 220 δραχμές ανά μετοχή. Επίσης αποφασίστηκε η δωρεάν διανομή 1 μετοχής για 9 παλιές. Τέλος, ανακοινώθηκε πως στις προθέσεις της διοίκησης είναι η παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους της επιχείρησης με τη διάθεση ορισμένων μετοχών δωρεάν, κάτι που όπως σχολίαζαν συνδικαλιστές, μπορεί να συνδεθεί είτε με την τρίτη φάση ιδιωτικοποίησης, είτε με ένα νέο σχέδιο ενίσχυσης της εθελούσιας εξόδου τους από την επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ