Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μετακίνηση" ασύλων

Με τη μετακίνηση των ασθενών απ' τα άσυλα σκοπεύει η κυβέρνηση να αντικαταστήσει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση που την άφησε και βάλτωσε με αποτέλεσμα τη διαιώνιση των ψυχιατρείων ως κύριας δομής για τους ψυχικά άρρωστους.

Οπως αποκαλύπτει το σωματείο των εργαζομένων στο "Δρομοκαϊτειο" Ψυχιατρείο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μετακινήσει προς το "Δρομοκαϊτειο" τους ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Το σωματείο με υπόμνημά του προς τον υφυπουργό Υγείας Μ. Σκουλάκη, εκφράζει την έκπληξή του για την πρόθεσή του να μεταφέρει στο "Δρομοκαϊτειο" τους ασθενείς απ' το ΨΝΑ και υπογραμμίζει: "Το νοσοκομείο μας που κάνει προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ασθενών δεν αντέχει άλλους. Η δική μας προσπάθεια είναι στην κατεύθυνση της μείωσης του ασύλου και αύξησης των εξω - ασυλικών δομών".

Το σωματείο υπενθυμίζει ότι το "Δρομοκαϊτειο"εφημερεύει τρεις φορές τη βδομάδα και τα τμήματα έχουν καλυμμένα όλα τα κρεβάτια και προειδοποιεί ότι δε θα δεχτεί να γίνει το "Δρομοκαϊτειο" "η αποθήκη του διπλανού ψυχιατρείου". Ακόμα υπενθυμίζει ότι η απόφαση για τη λειτουργία των μαγειρείων του ΨΝΑ στο "Δρομοκαϊτειο" κατέστρεψε την ποιότητα του φαγητού και των ασθενών του "Δρομοκαϊτειου" καθώς ετοιμάζονται 2.500 μερίδες φαγητού έναντι των 700 που ετοίμαζε μέχρι τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ