Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Με τους νέους για έναν καλύτερο δήμο

Τη συμμετοχή των νέων και την υποβολή προτάσεων για την κατάρτιση του προγράμματος της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης", ζήτησε ο δήμαρχος Νίκος Ρογκάκος, στη συγκέντρωση που έγινε προχτές στο "Στέκι Νεολαίας"

Την ανάγκη για δυναμική κινητοποίηση και συμμετοχή της νεολαίας στη δημιουργική, φιλολαϊκή και προοδευτική πορεία που έχει χαράξει ο Δήμος Βύρωνα εδώ και πολλά χρόνια, επισήμανε ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος στη συνάντηση με νέους της πόλης που έγινε την Τρίτη το βράδυ, με πρωτοβουλία της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης", στο "Στέκι Νεολαίας" του Δήμου, στην πλατεία Ταπητουργείου.

Ο δήμαρχος Νίκος Ρογκάκος κάλεσε τους νέους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα που αφορούν το δήμο και να κινητοποιήσουν και το υπόλοιπο "κομμάτι" της νεολαίας του Βύρωνα. "Το εκλογικό πρόγραμμα δεν είναι μια σκέψη της στιγμής, αλλά η χρέωσή μας απέναντι στο λαό του Βύρωνα. Γι' αυτό πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, ιδιαίτερα της νεολαίας που έχει να δώσει πάρα πολλά και κινδυνεύει να χαθεί από την αποστασιοποίηση και τον οχαδερφισμό. Στόχος μας δεν είναι ένα πρόγραμμα που θα γοητεύσει τον κόσμο, αλλά που θα είναι υλοποιήσιμο", επισήμανε ο Ν. Ρογκάκος.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία του απολογισμού της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία χρόνια που είναι η δημιουργία 20 νέων αθλητικών χώρων, 25 εργαστηρίων που στεγάζουν πολιτιστικές δραστηριότητες της νεολαίας και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις στη λειτουργία και την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων του δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σχολεία του Βύρωνα λειτουργούν μόνο πρωί και φυλάσσονται.

Κλίμα ενθουσιασμού, αλλά και έντονου προβληματισμού για τον τρόπο δράσης επικρατούσε στα πρόσωπα των νέων που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, οι νέοι αποφάσισαν τη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας, η οποία θα έχει στόχο της την ενημέρωση των δημοτών για τις θέσεις της παράταξης, την προσέγγιση της νεολαίας και των προβλημάτων της.

Η Δήμητρα Τράκα,μέλος της Κίνησης, επισήμανε: "Ο δήμος σε πρώτη φάση πήρε μέτρα για τα ναρκωτικά, που είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία. Η φύλαξη των σχολείων περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τα κρούσματα μέσα στο χώρο των σχολείων. Ομως και η νεολαία πρέπει να δραστηριοποιηθεί μαχητικά και διεκδικητικά".

"Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα. Ο μοναδικός τρόπος για να ανατραπεί συνολικά αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης είναι ο συλλογικός αγώνας", υπογράμμισε ο Σπύρος Θεοδόσης.

Για τα προβλήματα της νεολαίας μίλησε και ο Κώστας Θυμιανός,τονίζοντας: "Η νεολαία θα πρέπει να συμμετέχει στα δημοτικά δρώμενα, ώστε να δει με ποιο τρόπο και ποιες μορφές θα διεκδικήσει τα δικαιώματά της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο δήμος θα παραμείνει υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων(2002-10-19 00:00:00.0)
Σχολικοί φύλακες με το ζόρι, στο Βύρωνα(2001-06-17 00:00:00.0)
Ολοι μαζί για να ξαναβγεί νικητής ο λαός(1998-10-14 00:00:00.0)
Στις γειτονιές που ξέρουν ν' αγωνίζονται(1998-09-20 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις με επίκεντρο το δημότη(1998-09-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ