Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ιδιώτες από το ... παράθυρο

Σε ιδιώτες καταφεύγει τελικά ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους της πόλης. Πρόκειται για το ίδιο έργο που παίζεται στον Πειραιά όποτε υπάρχει πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας, τον οποίο ο δήμος έχει, ήδη, φροντίσει, στην ουσία, να διαλύσει.

Προχτές το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του δημάρχου Στέλιου Λογοθέτη να νοικιάσει από την "Περιβαλλοντική" για 3 μήνες πέντε απορριμματοφόρα ειδικής κατασκευής, έναντι 30,5 εκατομμυρίων δρχ. το μήνα, για την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους μετά τη δικαστική απόφαση να μην πληρώνονται οι έκτακτοι υπάλληλοι του δήμου. Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου, το καθένα από τα απορριμματοφόρα αυτά μπορεί να μαζεύει 7,5 τόνους σκουπιδιών, τα οποία στη συνέχεια συμπιέζει και μεταφέρει σε σταθμό μεταφόρτωσης. Με τον τρόπο αυτό, θα μαζεύεται μεγαλύτερη ποσότητα σκουπιδιών από τους δρόμους που λόγω της συμπίεσης θα καταλαμβάνει μικρότερο χώρο. Στη συνέχεια, θα μεταφέρονται σε σταθμό μεταφόρτωσης και έτσι θα εξοικονομείται και χρόνος από τη μεταφορά που γίνεται στη χωματερή των Λιοσίων.

Ο δήμαρχος, όμως, δεν απάντησε σε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων, όπως το πού θα είναι ο σταθμός μεταφόρτωσης και τι θα γίνει με τους έκτακτους υπάλληλους. Επίσης χρησιμοποιήθηκε ο διαδημοτικός χαρακτήρας της "Περιβαλλοντικής", αντί απαντήσεως στο ερώτημα πού θα βρει τα αυτοκίνητα που θα νοικιάσει στο δήμο.

"Το σπουδαιότερο θέμα είναι ότι ενώ για διάφορους λόγους που σχετίζονται με την ομηρία των εργαζόμενων, τις πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια, αλλά και τη διαμάχη διαφόρων φραξιών, γεμίζει σκουπίδια ο Πειραιάς, η λύση που προτείνεται είναι η ιδιωτικοποίηση", τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Κώστας Τζατζάνης,προσθέτοντας ότι το ίδιο σενάριο είχε παιχτεί και πέρυσι, όταν ξανά οι δρόμοι είχαν γεμίσει από τα σκουπίδια. "Οι ανίκανοι του δημόσιου φορέα καταφεύγουν στους ικανούς ιδιώτες, είναι το μήνυμα που περνάτε", υπογράμμισε ο Κ. Τζατζάνης.

Τελικά, την πρόταση του δημάρχου καταψήφισε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" και αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά ότι στις αντιλαϊκές λύσεις συμφωνούν όλες οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ