Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργιακό μέτωπο στον ΟΣΕ

Με την καθολική συμμετοχή του προσωπικού αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ στις χτεσινές στάσεις εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 - 8 μ.μ.) άνοιξε το απεργιακό μέτωπο των σιδηροδρομικών, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για το ξεπούλημα των ελληνικών σιδηροδρόμων και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Στο απεργιακό μέτωπο μπαίνουν δυναμικά από αύριο όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, καθώς με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) έχουν εξαγγελθεί εννιά στάσεις εργασίας αύριο, στις 22 και 23 Ιούνη, τις ώρες 3 - 6 π.μ., 12 - 3 μ.μ. και 8 - 10 μ.μ.. Ο πρώτος κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών θα κλείσει με την 24ωρη πανελλαδική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τα μεγάλα σιδηροδρομικά κέντρα στις 24 Ιούνη, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση των εργαζομένων στον ΟΣΕ, που δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων.

Οι σιδηροδρομικοί κήρυξαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, καθώς και στην ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων και στην κατάργηση των δικαιωμάτων τους.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΟΣΕ, κατά την προσφιλή της τακτική, προσέφυγε στα δικαστήρια, με αίτημα να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού αμαξοστοιχιών, που επαναλαμβάνονται και σήμερα από 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 - 8 μ.μ. Η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά αναμένεται να κοινοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της διοίκησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων και καλεί τα μέλη της να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Επίσης, προειδοποιεί ότι οι στάσεις εργασίας είναι η πρώτη δυναμική απάντηση σε όσα σχεδιάζουν κυβέρνηση και διοίκηση σε βάρος των ελληνικών σιδηροδρόμων και των σιδηροδρομικών. Οσον αφορά τους νέους κανονισμούς εργασίας (ΓΕΚΑΠ και ΚΩΕΑΠ), οι εκπρόσωποι της Ενωσης καταγγέλλουν ότι μέσω αυτών επιχειρείται "η ολική εξόντωση των σιδηροδρομικών", ενώ παράλληλα υπονομεύεται και το μέλλον του σιδηροδρόμου. Για το "επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΣΕ", υπογραμμίζουν ότι οριοθετεί το δίκτυο στον άξονα Κόρινθος - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ειδωμένη και προβλέπει την υπολειτουργία του υπόλοιπου δικτύου, με σκοπό τη μελλοντική του εξαφάνιση.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ενωση, η ανατροπή των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, δε γίνεται με διαλόγους, αλλά με αγώνα και αυτή θα είναι η απάντηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ