Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Δικάζεται καθηγήτρια για προσηλυτισμό!

Τα νήματα μιας ακόμα δίωξης αντιδημοκρατικού χαρακτήρα κινεί ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός. Σήμερα δικάζεται η καθηγήτρια της Γερμανικής Φιλολογίας Εύα Ανδρουστοπούλου,με την κατηγορία ότι προσπάθησε να προσηλυτίσει τους μαθητές της και να τους ωθήσει προς το βουδισμό!

Το κατηγορητήριο στήθηκε στις 6 Οκτώβρη 1997 και σύμφωνα με αυτό η καθηγήτρια "κατά τον μήνα Μάιο 1995 και κατά ημερομηνία που δεν εξακριβώθηκε ενήργησε προσηλυτισμό διά καταχρήσεως της απειρίας άλλων. Συγκεκριμένα, στον προαναφερόμενο τόπο (σ.σ: στην Κομοτηνή) και χρόνο, ως καθηγήτρια της γερμανικής γλώσσας, σε φροντιστήριο του Χρήστου Ελευθεριάδη, εκμεταλλευόμενη την πνευματική ανωριμότητα των μαθητών της, προσπάθησε με έμμεσο τρόπο, ήτοι κάνοντας συχνές αναφορές κατά την ώρα του μαθήματος στο βουδισμό και σε θρησκευτικές αντιλήψεις της Ανατολής, τη διείσδυση των μαθητών στη θρησκευτική συνείδηση ετεροδόξων, με σκοπό τη μεταβολή του περιεχομένου αυτής".

Την κατηγορία υπογράφει, ως μάρτυρας, μόνο ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Χρ. Ελευθεριάδης, ο οποίος κατέθεσε ότι οι μαθητές του κατήγγειλαν πως η καθηγήτρια τους ανέφερε ότι "δεν πρέπει να κάνουμε επίδειξη δύναμης σε εθνικές γιορτές, στρατιωτικές παρελάσεις με τανκ και ότι έκανε συχνές αναφορές στο βουδισμό". Το περίεργο, ωστόσο, στην όλη ιστορία είναι ότι ουδέποτε υπήρξε καταγγελία από κάποιον μαθητή της καθηγήτριας, ούτε από κάποιον γονέα.

Οσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στο νομό, καταγγέλλουν με τη σειρά τους ως"ηθικό αυτουργό" της ιστορίας τον μητροπολίτη Δαμασκηνό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δείξει - όχι λίγες φορές - δείγματα αυταρχισμού και σκοταδισμού, ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που έχει καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον απόψεων που δεν τον ...εκφράζουν. Είναι ίσως ενδεικτικό πως ο Δαμασκηνός ήταν αυτός που αποκάλεσε δημόσια όσους έχουν κάνει πολιτικό γάμο πόρνες και πόρνους (!) και τους καλούσε να σπεύσουν να τελέσουν δωρεάν (!) θρησκευτικό γάμο, αλλιώς θα είναι απόβλητοι! Ο ίδιος πάλι στέρησε το δικαίωμα στον δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους Κομοτηνής να συμμετέχουν σε εκκλησιαστικές τελετές. Ο λόγος; Το ΔΣ αποφάσισε να παραχωρήσει κάποτε στην Πανελλήνια Ιστορική και Φιλοσοφική Εταιρεία (ΠΑΝΙΦΕ) μια αίθουσα του δημαρχείου για να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωσή της!

Βέβαια, οι ενέργειες αυτές μόνο ως γραφικές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, αφού ο μητροπολίτης δείχνει τη διάθεση να "χώνεται" και σε θέματα, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν έκρηξη στον ευαίσθητο - λόγω της μουσουλμανικής μειονότητας - νομό. Ο Δαμασκηνός - ο οποίος υπογράφει ως πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής Αγώνος Χριστιανών Νομού Ροδόπης - με την ιδιότητά του ασκεί πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση να μην κάνει καμιά παραχώρηση προς τη μειονότητα, την αποκαλεί μάλιστα "τουρκική πέμπτη φάλαγγα", χαρακτηρίζει την παρουσία της καταχρηστική και ελπίζει πως η παρουσία της στο νομό είναι κάτι το προσωρινό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ