Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη λογική ιδιωτικοποίησης των πάντων

"Η περίπτωση του ΟΣΚ εντάσσεται στη γενικότερη αντίληψη που ιδιωτικοποιεί τα πάντα και τις υπηρεσίες κοινωνικών αγαθών", σημείωσε στην τοποθέτησή του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο Σπ. Χαλβατζής. "Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, άλλωστε, το είπε καθαρά: Η λογική του ανταγωνισμού και στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και της ΤΑ μπήκε από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Και το πολιτικό ερώτημα που μπαίνει είναι: Θα αντισταθούμε σε αυτή την αντίληψη της πολιτικής της σύγκλισης των οικονομιών; Το κράτος, από παραγωγός, γίνεται μεταπράτης. Η δε τιμή παραγωγής σχολικών κτιρίων θα πολλαπλασιαστεί. Από τη στιγμή που θα εισχωρήσει στην ΑΕ το μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο θα επιβαρυνθεί το κοινωνικό σύνολο. Εχουμε, δηλαδή, μια συνειδητή απόφαση που ενισχύει το μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο και τινάζεται στον αέρα το έργο του ΟΣΚ και οι εργαζόμενοι".

Αναφερόμενος στο έργο του ΟΣΚ, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι είναι σημαντικότατο και εξοικονομεί τεράστια ποσά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Το δε λειτουργικό κόστος και οι αμοιβές του προσωπικού είναι ελάχιστο, μόλις το 2,86% του συνόλου των δαπανών. Και συνέχισε: "Οι αρνητικές επιπτώσεις από τη μετατροπή του ΟΣΚ σε ΑΕ, θα είναι πολλαπλά αρνητικές. Θα μετακυλίονται σιγά σιγά οι δαπάνες για την κατασκευή των σχολείων στους χρήστες. Η ιδιωτικοποίηση της κατασκευής σχολικών κτιρίων εντάσσεται στη λογική της ιδιωτικοποίησης της παιδείας".

"Ως ΝΑΣ - κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής - θα στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων, γιατί θεωρούμε πως χωρίς αντίσταση σ' αυτή την επέλαση, θα υπάρξει σιωπή, όχι χαράς, αλλά νεκροταφείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ