Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασύμφορα τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας

Τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, που αντικατέστησαν τα τελευταία πέντε χρόνια τις μόνιμες καθαρίστριες στα Δημόσια Νοσοκομεία, φαίνεται ότι δεν είναι τόσο συμφέρουσα, οικονομικά, λύση, όσο την παρουσίασαν οι εμπνευστές της. Η οικονομική επιβάρυνση από την ενδεχόμενη ανάπτυξη ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το παραπάνω είναι ένα από τα συμπεράσματα στο οποίο κατέληξαν οι ειδικοί που συμμετείχαν σε επιστημονική εκδήλωση, με θέμα "Υγιεινή και Καθαριότητα των Νοσοκομείων και τις Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις", που διοργάνωσε το "Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ).

Το συμπέρασμα της εκδήλωσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή το ΩΚΚ, ήταν σαφές και ομόφωνο: "Η επιλογή των εξωτερικών συνεργείων καθαρισμού των νοσοκομείων θα πρέπει να γίνεται βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και όχι μόνο λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική προσφορά. Οι προδιαγραφές αυτές, οι οποίες θα πρέπει να ισχύουν σε πανελλαδικό επίπεδο. Με τη θέσπιση αυτών των προδιαγραφών θα εξοικονομηθούν πολλά χρήματα που σήμερα δαπανώνται σε φάρμακα, νοσήλια και απώλεια εργατοωρών στην περίπτωση ενδονοσοκομειακής λοίμωξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ