Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόταση για οριστική παύση αντεισαγγελέα

Την ποινή της οριστικής απόλυσης από το δικαστικό σώμα αντιμετωπίζει πλέον ο αντεισαγγελέας Εφετών Δ. Χριστόπουλος.Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος, στη χτεσινή Πειθαρχική Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, πρότεινε την οριστική παύση του Δ. Χριστόπουλου γιατί, αφ' ενός κρατούσε στα συρτάρια του δικογραφίες κατηγορούμενων για τοκογλυφία και οικονομικά εγκλήματα, διατηρώντας μαζί τους και προσωπικές σχέσεις και αφ' ετέρου, προσπάθησε να παραπλανήσει την ανάκριση για τη διάρρηξη στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης το Μάη του 1995, αποκρύπτοντας από την ανακρίτρια την ύπαρξη ανώνυμης επιστολής, στην οποία κατονομάζονταν οι δράστες.

Στην απολογία του ο αντεισαγγελέας αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι υπήρξε θύμα σκευωρίας των τοκογλύφων, επειδή προσπάθησε να εξαρθρώσει τα κυκλώματά τους, ενώ για τις δικογραφίες δικαιολογήθηκε ότι τις είχε χάσει στο σπίτι του.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος στην πρότασή του είπε πως ο Δ. Χριστόπουλος έχει "εκπέσει στη συνείδηση του κόσμου ως δικαστικός λειτουργός", εξέθεσε τη Δικαιοσύνη και γι' αυτό πρέπει να αποβληθεί από το Σώμα. Να υπενθυμίσουμε ότι εναντίον του αντεισαγγελέα εκκρεμεί και ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας που αφορά τις ίδιες πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ