Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΒΑΓΙΩΝΗ
"Δεν είχε πρόθεση", λένε οι ιατροδικαστές

"Αθωώνουν", ουσιαστικά, τον βιομήχανο Ιωσήφ Βαγιωνή οι ιατροδικαστές, που διενήργησαν νεκροψία στο πτώμα της άτυχης 33χρονης φίλης του Ελένης Πίσχου, την οποία είχε τραυματίσει θανάσιμα με ένα ξιφίδιο στις 24/2/94 μέσα στο γραφείο του στη Λυκόβρυση.

Οι ιατροδικαστές Εμμ. Νόνας, Χρ. Λευκίδης και Φίλ. Κοτσάφτης κατέθεσαν χτες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που εκδικάζει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, ότι από τα ευρήματα δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να σκοτώσει τη νέα γυναίκα. Η άποψη αυτή εξόργισε τη μητέρα του θύματος Ευδοξία Πίσχου, που άρχισε να φωνάζει: "Πόσα πήρες Νόνα κι εσύ Κοτσάφτη για να θάψετε το παιδί μου;". Δημιουργήθηκε επεισόδιο με τους συνηγόρους να προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα και τους ιατροδικαστές να διαμαρτύρονται, λέγοντας "δεν μπορούμε να υποτασσόμαστε στο χουλιγκανισμό κάποιων, οι οποίοι σπιλώνουν χωρίς στοιχεία την υπόληψή μας" και να απειλούν ότι θα υποβάλουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Η αίθουσα ηρέμησε όταν απομακρύνθηκαν τα τηλεοπτικά κανάλια, μετά από αίτημα του κατηγορουμένου και διακόπηκε η συνεδρίαση. Οταν συνεχίστηκε η δίκη, οι δύο πλευρές έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα έληξε.

Στην κατάθεσή του, ο Φίλ. Κοτσάφτης είπε, μεταξύ άλλων: "Κάναμε νεκροτομή εγώ, ο Νόνας, ο Λευκίδης, ο αδελφός του θύματος και δύο ακόμα γιατροί. Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε το όργανο του εγκλήματος. Για να ταιριάξουν όλα, πρέπει ο άξονας του σώματος και του όπλου να σχηματίζουν ορθή γωνία. Εδώ έχουμε ευθεία κίνηση. Πολλά έχουν ακουστεί για την πρόθεση. Οταν κάποιος έχει πρόθεση, δε θα επιλέξει το συγκεκριμένο σημείο για να πλήξει το θύμα. Από τα στοιχεία που έχω, δεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για ανθρωποκτόνο πρόθεση".

Εξάλλου, ο Εμμ. Νόνας υποστήριξε: "Από τα στοιχεία της αυτοψίας, τη νεκροτομή κλπ. και από το γεγονός ότι έχουμε απουσία στοιχείων άμυνας και ένα μόνο τραύμα, συνάγω ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ