Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν αντέχεται άλλο η μπόχα της Ψυττάλειας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι κάτοικοι του Πειραιά και των γύρω δήμων, αν δε λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη λάσπη της Ψυττάλειας και δε δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το δευτεροβάθμιο βιολογικό καθαρισμό

Αν σε δέκα μέρες δε δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΥΔΑΠ λύση για τη μεταφορά της λάσπης των λυμάτων από την Ψυττάλεια, αλλά κυρίως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το δευτεροβάθμιο βιολογικό καθαρισμό,οι κάτοικοι του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Περάματος και του Πειραιά θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Αυτό αποφασίστηκε σε κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των τεσσάρων δήμων. Να σημειωθεί πάντως ότι οι δημοτικές αρχές των Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Πειραιά υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος που έχει αναπτυχθεί και την ανυποχώρητη στάση των αγωνιστικών δημοτικών κινήσεων των δήμων αυτών και του Δήμου Περάματος.

"Η κοροϊδία για το δεύτερο στάδιο του δευτεροβάθμιου βιολογικού καθαρισμού είναι τεράστια. Ενώ έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πέρσι, ακόμα δημοπρατείται", τόνισε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος,σημειώνοντας ότι αυτός πρέπει να είναι ο κυριότερος στόχος της κινητοποίησης, σε συνδυασμό με τη μεταφορά της λάσπης από την Ψυττάλεια. "Δεν πρέπει να περάσουμε άλλο καλοκαίρι όπως αυτά που περάσαμε πέρσι και πρόπερσι, που όταν φυσά βοριάς είναι να φεύγεις από τη βρόμα", υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αν δε δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματα, θα γίνουν καταλήψεις υπουργείων.

Η υποψήφια δήμαρχος Κερατσινίου Ελένη Παπαδοπούλου, επισήμανε ότι αν το θέμα επικεντρωθεί μόνο στη λάσπη, όπως προσανατολίζονται οι δημοτικές αρχές Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Πειραιά, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το κύριο αίτημα, που είναι ο δευτεροβάθμιος βιολογικός καθαρισμός που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα. "Η συνεδρίαση αυτή γίνεται κάτω από την πίεση του λαού της Χαραυγής και είναι κρίμα που οι δημοτικές αρχές δεν πήραν μέτρα για τη λύση ενός προβλήματος παναττικής εμβέλειας, αφού όλα τα λύματα της Αττικής καταλήγουν στην Ψυττάλεια. Τα αιτήματά μας πρέπει να είναι δύο: Αμεση απομάκρυνση της λάσπης. Δεν μπορεί ο κύριος Λαλιώτης να υπόσχεται έργα δισεκατομμυρίων και να μη δίνει 500 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση της λάσπης και των οσμών. Δεύτερον, η πραγματοποίηση του δευτεροβάθμιου βιολογικού καθαρισμού.

Αντίστοιχη τοποθέτηση με αυτές του Γ. Πατσιλινάκου και της Ελένης Παπαδοπούλου έκανε και ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Παναγιώτης Σαλπέας, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής αντιμετωπίζονται με τρόπο ρατσιστικό σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ