Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας θα φέρει τη λύση

Την ανάγκη συντονισμένης διεκδικητικής δράσης, σημείωνε σε όλα τα χωριά που περιόδευσε και μίλησε με τους κατοίκους τους, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου,ξεκαθαρίζοντας πως όσες Ερωτήσεις και να γίνουν στη Βουλή, αν δεν υπάρξει αγώνας και πίεση από τη βάση, κανένας υπουργός και καμία κυβέρνηση δε θα ενδιαφερθεί να δώσει λύση στα προβλήματα.

"Πολλά προβλήματα της περιοχής τα φέραμε επανειλημμένα στη Βουλή και θα συνεχίσουμε", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και συνέχισε: "Ομως, και εσείς πρέπει να σταματήσετε να τους δίνετε πέτρες για να σας πετροβολάνε. Πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και συντονισμένα όλος ο νομός, αγρότες και εργαζόμενοι, να διεκδικήσετε την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων για οριστική λύση του προβλήματος". Ο Στ. Παναγιώτου ξεκαθάρισε πως η πολιτική περικοπών των κοινωνικών δαπανών που εφαρμόζει η κυβέρνηση εντάσσεται στα πλαίσια των εντολών του Μάαστριχτ και προειδοποίησε πως, ενόψει της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, θα περικοπούν ακόμη περισσότερο τα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα, για την ανάπτυξη της γεωργίας, για τις αποζημιώσεις από καταστροφές κλπ. "Γι' αυτό - κατέληξε - θα πρέπει όλοι από κοινού να αντισταθείτε απέναντι στην πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, που ξεπουλάει το δημόσιο τομέα, στην πολιτική που έχει καταδικάσει σε ερήμωση τη Θράκη, και να διεκδικήσετε την ανάπτυξη της περιοχής με ενίσχυση της παραγωγικής βάσης του τόπου".

Ανύπαρκτη χαρακτήρισε την αντιπλημμυρική προστασία του νομού ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Εβρου Σταμάτης Γκατζίδης: "Την κύρια ευθύνη την έχει η κυβέρνηση η οποία δε χορήγησε τα κονδύλια που είχε εξαγγείλει το Φλεβάρη για τα έργα. Η δεύτερη ευθύνη όμως καταλογίζεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία δεν πίεσε την κυβέρνηση να δώσει τα κονδύλια, δεν ενημέρωσε τις κοινότητες και τους κατοίκους, ενώ αντίθετα παραπλανούσε τον κόσμο με υποσχέσεις".

Ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταλόγισε και ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμότειχου της ΔΑΚ, Σταμάτης Τσικρίκας,σημειώνοντας: "Οι αγρότες είχαν εντοπίσει τα σημεία που μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Ομως η ΤΑ δε δημιούργησε ένα τέτοιο κίνημα, ικανό να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση και τη ΝΑ ώστε να γίνουν τα έργα. Η πείρα έδειξε ότι ο αγρότης πρέπει πλέον να πάρει την τύχη στα χέρια του και να αγωνιστεί".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ