Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 60 ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Αρχίζει σήμερα στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό, με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με αφορμή τα 80χρονα του Κόμματος και τα 150χρονα του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου"

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η έναρξη της τριήμερης Διεθνούς Συνάντησης, που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυσή του Κόμματος και την επέτειο των 150 χρόνων από τη δημοσίευση του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου". Γενικότερη εντύπωση έχει προκαλέσει ο μεγάλος αριθμός των κομμάτων, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΚΚΕ. Στη Διεθνή Συνάντηση παίρνουν μέρος 60 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 50 χώρες, από όλες τις ηπείρους. Οι εργασίες της Συνάντησης θα διεξαχθούν στην αίθουσα Συνεδρίων του Περισσού και θα ξεκινήσουν με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα,στις 9.30 το πρωί.

Βασικός στόχος της Διεθνούς Συνάντησης είναι η ανταλλαγή πείρας και απόψεων μεταξύ των κομμάτων, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη σήμερα σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να προωθηθεί ο συντονισμός και η κοινή δράση για την αντιμετώπισή τους. Θα συζητηθούν, επίσης, οι επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού στον κόσμο, η δράση του ΝΑΤΟ, οι εξελίξεις στην ΕΕ, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών, οι διώξεις κατά των κομμουνιστών, η νέα πολυεθνική συμφωνία για τις επενδύσεις και άλλα επίκαιρα ζητήματα του διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ