Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτωπο για κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου
  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στις 7.30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη
  • Αύριο συνέρχεται η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ. Αγώνες συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ψηφίζουν οι καθηγητές
  • Να δυναμώσουν το μέτωπο αντίστασης καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας

Συλλαλητήριο - απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποιούν σήμερα στις 7.30 μ.μ. εκπαιδευτικοί, αδιόριστοι, φοιτητές και μαθητές της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο της Καμάρας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο του Γ. Λαμπράκη, στο χώρο που πριν 35 χρόνια το παρακράτος δολοφόνησε τον αγωνιστή της Ειρήνης για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Με σύνθημα "και αυτός ο Μάης - Ιούνης είναι αγωνιστικός" οι εκπαιδευτικοί και οι νεολαίοι οργανώνουν την αποψινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της πολιτικής που οδηγεί στη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους του κλάδου. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών φορέων καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρει μαζικά μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και να στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμα πως οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, όλοι οι άνθρωποι της δουλιάς καταγγέλλουν την ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας και απορρίπτουν το "μονόδρομο" της ΟΝΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, που ισοπεδώνει βασικά κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού.

Αύριο συνεδριάζει η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ για να αποφασίσουν την παραπέρα πορεία του κλάδου απέναντι στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, οι οποίες διακρίνονται από τη μαζικότητα, ενώ αναδεικνύονται και οι αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου. Οπως τονίζει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών,αν αυτές οι διαθέσεις "είχαν αξιοποιηθεί από την ηγεσία το προηγούμενο διάστημα, θα ήμασταν σε καλύτερες συνθήκες από την άποψη της οργάνωσης των αγώνων και της επίτευξης του στόχου για κατάργηση του Ν. 2525". Στο επίκεντρο των συζητήσεων και της αντιπαράθεσης στις γενικές συνελεύσεις είναι οι στόχοι και ο προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος. Η πλειοψηφία του κλάδου είναι αντίθετη με τη συρρίκνωση των αιτημάτων που περιλαμβάνει η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και επανατοποθετεί το πλαίσιο και τους στόχους σε μια συνολική απόρριψη του ν. 2525 και μια συνολική αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική.

Σχετικά με τις χτεσινές δηλώσεις μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ για ένα χρόνο αναστολή της εφαρμογής των νέων μέτρων, ο Σάββας Σάββας,εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόνισε στο "Ρ": "Η ΔΕΕ επισημαίνει ότι το αίτημα του κλάδου, όπως αυτό έχει αποφασιστεί, είναι η κατάργηση του ν. 2525 και η διατήρηση της επετηρίδας. Κάθε άλλη δήλωση περί αναστολής δεν είναι σύμφωνη με τις μέχρι τώρα αποφάσεις του κλάδου και κινείται εκτός των συλλογικών και δημοκρατικών αποφάσεών του, ενώ από την άλλη έχει το στοιχείο της προσπάθειας της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να προσανατολίσει προς αυτή την κατεύθυνση τον κλάδο και να προκαταλάβει τις αποφάσεις του".

Για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97 στο σύνολό του παλεύει και η Ομοσπονδία Γονέων Νομαρχίας Αθήνας,η οποία καλεί τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν το μέτωπο αντίστασης για την ανατροπή του, καθώς και να ανοίξουν το δρόμο για μια παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλους αδιάκριτα τους νέους, για κατάργηση της παραπαιδείας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, για δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ