Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα "διαπλεκόμενα" αποφάσισαν

Βαρύτατες καταγγελίες Κοσμόπουλου

Με την εκτόξευση βαρύτατων κατηγοριών κατά της ΝΔ και προσωπικά του αρχηγού της Κ. Καραμανλή, συνόδευσε την παραίτησή του από το δημαρχιακό αξίωμα ο Κ. Κοσμόπουλος. Η παραίτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης έγινε το Σάββατο το απόγευμα, ένα εικοσιτετράωρο μετά τη γνωστοποίηση από μέρους του Βασ. Παπαγεωργόπουλου της υποψηφιότητάς του για το δήμο Θεσσαλονίκης και την ανακοίνωση της υποστήριξης του δεύτερου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Θλίβομαι που μπορούν κάποιοι εκ του οικονομικού κατεστημένου να πιέζουν εκ του παρασκηνίου τον πρόεδρο ενός μεγάλου κόμματος, να χρησιμοποιούν έναν βουλευτή να φθείρει τον νόμιμα εκλεγμένο από το λαό δήμαρχο και να επιβάλλουν έναν ελεγχόμενο από αυτούς δήμαρχο", αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Κ. Κοσμόπουλος και καταγγέλλει τον αρχηγό της ΝΔ για "ρεσιτάλ υποκρισίας και μηχανορραφιών", προκειμένου να τον υπονομεύσει. Επίσης σημειώνει ότι έγινε στόχος μεγάλων συμφερόντων γιατί αποφάσισε το "ξήλωμα" των φωτεινών διαφημίσεων και αρνήθηκε να εκχωρήσει τη στάθμευση σε παρκοεταιρίες. "Αισθάνομαι αδύναμος να παίξω και να νικήσω σε στημένα παιχνίδια", τονίζει.

Για κακούς χειρισμούς του θέματος και απειρία του αρχηγού της ΝΔ κάνουν λόγο ακόμη και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για την εκλογή του διαδόχου του Κ. Κοσμόπουλου μέχρι τις εκλογές, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως ακολουθήθηκαν σειρά παρασκηνιακών διαδικασιών προκειμένου ο Κ. Καραμανλής να επιβάλει τους αρεστούς στον προσωπικό του μηχανισμό. Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Κ. Κοσμόπουλου, ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ Βασ. Παπαγεωργόπουλος συγκάλεσε σε σύσκεψη 21 από τα 24 μέλη της πλειοψηφίας και κατόπιν υποδείξεως άνωθεν αποφασίστηκε να υποστηριχτεί ως νέος δήμαρχος για το επόμενο 8μηνο στη θέση του Κ. Κοσμόπουλου ο Δ. Δημητριάδης. Σύμφωνα με τον Κανονισμό τη σύγκληση της δημοτικής ομάδας της ΝΔ θα έπρεπε να κάνει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος που είναι ο Ν. Ταχιάος. Ηδη ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Τ. Καλαμπόκης, με δηλώσεις του καταγγέλλει την κατάργηση των δημοκρατικών διαδικασιών στην Ομάδα της Ν. Δημοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα με στόχο τους εργαζόμενους(2005-12-21 00:00:00.0)
Πανηγυρισμοί εντός και εκτός Ρηγίλλης(2004-03-08 00:00:00.0)
Επιχειρεί να ιδιοποιηθεί αγώνες κατοίκων της πόλης!(2002-06-15 00:00:00.0)
Πεδίο δικομματικού καυγά(2002-03-06 00:00:00.0)
Ο Δημητριάδης στη θέση του Κοσμόπουλου(1998-05-22 00:00:00.0)
Πολιτιστική της αρπαχτής!(1997-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ