Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Δε θα σταματήσουμε τη δράση μας

Συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου της "Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών", Στέλιου Ορφανού. Κατηγορηματική διάψευση της ύποπτης φημολογίας περί "μυστικών συμφωνιών"

"Το ζητούμενο είναι η αντιπαράθεση στην πολιτική του σημερινού κατεστημένου και η συσπείρωση γύρω από μια διαφορετική πολιτική που θα κερδίσει τη δημαρχία του Ηρακλείου, που θα διεκδικεί και θα προωθεί τη λύση των προβλημάτων", τόνισε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υποψήφιος δήμαρχος της "Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών" Ηρακλείου Κρήτης, Στέλιος Ορφανός.

"Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, ψάχνει τρόπους να εμποδίσει τη δυσαρέσκεια να εκφραστεί για να μη χάσει το δήμο. Χωρίς να έχει λύσει προβλήματα, μιλάει για θαύματα που κανείς Ηρακλειώτης δε βλέπει. Δε βρίσκει αποδεκτό υποψήφιο και δεν εγκαταλείπει τη σκέψη δεύτερου ψευτοαντάρτικου ψηφοδελτίου, για να αποφευχτεί το πραγματικό αντάρτικο.

Οι άλλες δυνάμεις γκρινιάζουν για τη σημερινή κατάσταση, αλλά ταλαντεύονται και δε δίνουν δημόσια ούτε σαφείς εκτιμήσεις για τα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής, ούτε απόφαση για ουσιαστική αντιπαράθεση μαζί της. Χάνεται πολύτιμος χρόνος που ωφελεί το ΠΑΣΟΚ.

Η δική μας υποψηφιότητα μέσα στο ομιχλώδες αυτό τοπίο, είναι η μοναδική μέχρι τώρα, που αντιπαρατίθεται ξεκάθαρα στην πολιτική της δημοτικής αρχής".

Εξηγώντας την άποψη αυτή, ο Στέλιος Ορφανός υπενθύμισε: "Μόνο εμείς λέμε καθαρά ότι ο δήμος χρειάζεται διεκδίκηση αύξησης του οικονομικού του μεγέθους χωρίς πρόσθετους φόρους και ιδιωτικοποιήσεις και όχι απλά μια πιο νοικοκυρεμένη διαχείριση. Εχει κοινωνικό ρόλο και δεν είναι απλά μια επιχείρηση με στόχο το κέρδος. Πρέπει να σταθεί δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων της πόλης για τα δικαιώματά τους γενικότερα και όχι μόνο για τα "καθαρά δημοτικά" θέματα. Γνωρίζουμε ότι αυτά βρίσκουν σύμφωνους πάρα πολλούς δημότες ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα".

Αφού διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για "μυστική συμφωνία" του ΚΚΕ με ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, κατήγγειλε την "Ανανεωτική Παρέμβαση" του ΣΥΝ ότι ενώ μιλάει για τη συγκρότηση ενός "τρίτου πόλου" στο Δήμο Ηρακλείου, στην πραγματικότητα δεν είναι διατεθειμένη να συμβάλλει σε μια ουσιαστική αντιπολίτευση του σημερινού κατεστημένου. "Πού διαφέρουν οι θέσεις τους για την Αυτοδιοίκηση από τον "Καποδίστρια" και τις άλλες θέσεις του ΠΑΣΟΚ, γιατί συνεργάστηκαν μαζί του στο δήμο και στη Νομαρχία Ηρακλείου, γιατί συνεργάζονται σήμερα σε όλους σχεδόν τους δήμους της χώρας;" ρώτησε και συμπλήρωσε: "Αλλα εμπόδια στη συζήτηση δεν υπάρχουν. Οσοι βιάζονται για συζητήσεις, ας ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους. Εμείς μυστικές συμφωνίες δεν κάνουμε. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά έχουμε άποψη τι χρειάζεται το Ηράκλειο. Δε θέλουμε να επιβάλουμε τις θέσεις μας σε κανέναν. Ομως για να συζητήσουμε ούτε θα σταματήσουμε τη δράση μας, ούτε θα αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας. Δε θα σταυρώσουμε τα χέρια για να αλωνίζει το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουμε τι θέλουμε και προχωράμε", τόνισε ο Στέλιος Ορφανός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ