Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασύδοτοι οι βομβιστές

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό τον υπουργό Γ. Ρωμαίο, για την αντιμετώπιση του φαινομένου των βομβιστικών επιθέσεων, που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα κατά αυτοκινήτων, δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, γραφείων στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών να παρέμβουν αποτελεσματικά, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των εμπρησμών και των εκρήξεων, που προσλαμβάνει, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ανησυχητικές διστάσεις. Το βάρος κλήθηκαν να σηκώσουν η Κρατική Ασφάλεια, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και όλες οι υπηρεσίες τάξης και ασφάλειας, που ασχολούνται με την αστυνόμευση και τις περιπολίες.

Από την αρχή του χρόνου μόνο, οι εμπρησμοί αυτοκινήτων με γκαζάκια, μολότοφ ή με μπιτόνια βενζίνης έφτασαν τους 60, ενώ στόχος βομβιστικών ενεργειών έχουν γίνει έξι γραφεία κυβερνητικών στελεχών.Από τις διαφορετικές ονομασίες που χρησιμοποιούν οι δράστες, όταν αναλαμβάνουν την ευθύνη των βομβιστικών ενεργειών, δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για οργανωμένες ομάδες πολλών ατόμων. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν, όμως, το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια άτομα που χρησιμοποιούν διαφορετικές ταμπέλες είτε για να αποπροσανατολίσουν τις αρχές, είτε για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, στην περίπτωση που κάποιος απ' αυτούς οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Στο χορό των εκρήξεων, βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ τα γραφεία της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και η Ιονική Τράπεζα στη λεωφόρο Συγγρού. Την ευθύνη ανέλαβαν, με τηλεφωνήματά τους στο ΣΚΑΪ, δυο άγνωστοι για λογαριασμό του "Μάη του '98" και των "Μαχόμενων ανταρτών του Μάη". Πρόκειται για ονομασίες που ακούγονται για πρώτη φορά και εντάσσονται προφανώς στην τακτική που περιγράψαμε πιο πάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ