Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
Εντολή για αγώνες διαρκείας
  • Οι πρόεδροι 50 Συλλόγων μετέφεραν στην Ολομέλεια των προέδρων αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με συνέχεια και προοπτική, ενάντια στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής
  • 24ωρη απεργία στις 27 του Μάη μαζί με την ΑΔΕΔΥ, απεργία τις μέρες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η θέληση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να αγωνιστούν για κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, υπεράσπιση της επετηρίδας και αποτροπή του διαγωνισμού ήταν το μήνυμα που έστειλε η βάση του κλάδου κατά τη χτεσινή Ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας. Καμία πρόταση δε συγκέντρωσε χτες πλειοψηφία και η Ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων κατέληξε στο να γίνει 24ωρη απεργία στις 27 του Μάη μαζί με την ΑΔΕΔΥ, απεργία τις μέρες του διαγωνισμού και να συμπορευτεί ο κλάδος με την ΟΛΜΕ.

Το αποτέλεσμα της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης, το οποίο η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ δεν έκανε καν τον κόπο να ανακοινώσει (!) στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των Διδασκαλικών Συλλόγων, δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις του κλάδου. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 137 Διδασκαλικών Συλλόγων, παρόντες στη χτεσινή Ολομέλεια ήταν 123. Από αυτούς, μόλις 12 (44 ψήφοι) ενέκριναν την πρόταση της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΟΕ, τρεις σύλλογοι (4 ψήφοι) δεν πήραν αποφάσεις και 50 πρόεδροι συλλόγων μετέφεραν χτες στην Ολομέλεια αγωνιστικές αποφάσεις, με πλαίσιο κατάργησης του νόμου στο σύνολό του, τη διατήρηση της επετηρίδας, την αποτροπή του διαγωνισμού και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΟΕ πάντως, όταν συνόψισε τα συμπεράσματα της Ολομέλειας, δεν αναφέρθηκε στις αγωνιστικές αποφάσεις, ενώ απέρριψε την πρόταση των 5 μελών της μειοψηφίας να συνεδριάσει το ΔΣ ενώπιον των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων.

Ο εκπρόσωπος της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών Θ. Γκεσούλης,επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, τόνισε ότι με το διαγωνισμό άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της επετηρίδας και κατά συνέπεια η αποσύνδεση του τίτλου σπουδών από την επαγγελματική αποκατάσταση, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η άλωση της εκπαίδευσης από το ρουσφέτι και την πελατειακή σχέση, το χτύπημα της συλλογικής διεκδίκησης.

"Οταν στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η ιδεολογική χειραγώγηση και πειθαναγκασμός των εκπαιδευτικών, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει παρά να διεκδικήσει την κατάργηση συνολικά του νόμου 2525 και όχι των "αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων" που προωθεί η πλειοψηφία της διοίκησης, διατήρηση της επετηρίδας, μαζικούς διορισμούς και όχι τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών, να υπερασπιστεί την αναβάθμιση και διεύρυνση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης", τόνισε ο Θ. Γκεσούλης.

"Είμαστε σε μια περίοδο σύγκρουσης και όχι ενημέρωσης", τόνισε ο Θ. Γκεσούλης, επισημαίνοντας ότι "θα είμαστε υπόλογοι έναντι των συναδέλφων και των μαθητών αύριο για ό,τι σήμερα συμβεί και δεν αντιδράσουμε". "Ο αγώνας για την κατάργηση του νόμου θα είναι ένας αγώνας μακρύς, ο οποίος θα χρειαστεί να δοθεί σε συντονισμό με όλους τους φορείς και όχι μόνο από κάθε κλάδο χωριστά, με τη δημιουργία ενός μετώπου ισχυρού, που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί. Ομως η πρώτη μάχη που θα δοθεί στις 12 Ιουνίου θα είναι η πρώτη μάχη του πολέμου που πρέπει για μας να είναι νικηφόρα και να δώσει έναν αισιόδοξο τόνο στη δουλιά μας", τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ