Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Με όπλο την αγωνιστική δράση που δίνει ελπίδα

"Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και όπλο την αγωνιστική δράση, που δίνει ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο, για Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μαχητική και διεκδικητική και όχι φερέφωνο της αντιλαϊκής - αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής". Με αυτό το τρίπτυχο - οδηγό δράσης έδωσε τη μάχη, είτε μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, είτε έξω από αυτό, στο λαϊκό κίνημα η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Βοιωτίας" και οι δύο εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιό της Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.

Ο απολογισμός και η προετοιμασία για την επερχόμενη εκλογική μάχη έγινε στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Πινακοθήκης του Δήμου Λιβαδειάς.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ. Γκικόπουλος και Γ. Χρόνης,οι οποίοι έκαναν τον απολογισμό δράσης της ΝΑΣ στο ΝΣ. Σημείωσαν πως οι σύμβουλοι της ΝΑΣ δίνουν τη μάχη μέσα σε δύσκολες συνθήκες και αρνητικούς συσχετισμούς, με τις δυνάμεις της συναίνεσης και της Ευρωυποταγής και με νομάρχη πιστό εκφραστή της Ευρωενωσιακής και κυβερνητικής πολιτικής, που στέκονταν αρνητικά σε κάθε λαϊκή πρωτοβουλία και διεκδίκηση.

Παρ' όλα αυτά οι νομαρχιακοί σύμβουλοι δεν έκλεισαν τη δράση τους μόνο μέσα στο ΝΣ. Υπερασπίστηκαν, με συνέπεια και σταθερότητα, την προσπάθεια για την αναβάθμιση του ρόλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Βρέθηκαν δίπλα στο λαό και τους αγώνες του. Δίπλα στον αγρότη και στο μπλόκο, έδωσαν μαζί του τη μάχη της επιβίωσης. Συμπαραστάθηκαν και προώθησαν τα προβλήματα των εργατών στη βιομηχανία.

Ανέδειξαν τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το νομό, την ανάγκη για ανάπτυξη της βιομηχανίας, την κατασκευή του εργοστασίου Αλουμίνας, τα έργα υποδομής για άρδευση της Κωπαϊδας και των άλλων κάμπων της Βοιωτίας, ανέδειξαν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, από την ασυδοσία των βιομηχάνων και του μεγάλου κεφαλαίου, ιδιαίτερα στις περιοχές του Ασωπού ποταμού.

Πρόβαλαν την υποχρέωση για σύστημα βιολογικού καθαρισμού στον Ασωπό, που ρυπαίνεται από τις βιομηχανίες, σαν προϋπόθεση για συζήτηση μετεγκατάστασης των βυρσοδεψείων, που χωρίς όρους προσπαθούν ΥΠΕΧΩΔΕ και νομάρχης να μετεγκαταστήσουν εδώ.

Προάσπισαν στο βαθμό των δυνατοτήτων τους, τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών, της ΕΒΕ, της νεολαίας.

Προσπάθησαν να αποτρέψουν αποφάσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, κατήγγειλαν την πρόσθετη φορολογία, που επέβαλλε η πλειοψηφία του ΝΣ, τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω των έντεκα οργανισμών, ανώνυμων εταιριών.

Αποκάλυψαν τις προθέσεις του νομάρχη και της πλειοψηφίας για μεταφορά και καύση των απορριμμάτων της Αττικής, στη Βοιωτία, την ιδέα για δημιουργία Νομαρχιακού Πανεπιστημίου που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

Κατάγγειλαν την αντιδημοκρατική λειτουργία του ΝΣ και την παραπέρα υποβάθμισή του από τη σημερινή πλειοψηφία.

Τέλος, κάλεσαν το λαό της Βοιωτίας για τη δημιουργία ενός πλατύτερου μετώπου συσπείρωσης και συνεργασίας, που θα αναδείξει νομάρχη και ΝΣ, μετερίζι αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ