Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι δικηγόροι υπέρ της απλής αναλογικής

Τέσσερις παρατάξεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση - συζήτηση για να μην περάσει η κατάργηση της απλής αναλογικής στις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου.

Οπως είναι γνωστό, οι ιθύνοντες κύκλοι του ΔΣΑ επιδιώκουν την ανατροπή της απλής αναλογικής και την καθιέρωση του πλειοψηφικού συστήματος (λίστα). Την κατάργηση της απλής αναλογικής θέλουν να την υλοποιήσουν μετά από δημοψήφισμα το οποίο προγραμματίζουν για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη. Οι κυρίαρχες δυνάμεις στο ΔΣΑ επικαλούνται ως πανάκεια το εκλογικό σύστημα με τη δήθεν εκλογή των καλύτερων. Τη στιγμή που τα προβλήματα των δικηγόρων χρονίζουν και καθημερινά η κατάσταση των δικηγόρων χειροτερεύει, κάποιοι στο ΔΣΑ τυρβάζουν μόνο για το εκλογικό σύστημα.

Σ' αυτές τις μεθοδεύσεις αντιτίθενται οι παρατάξεις "Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας",η "Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας" η "Ελεύθερη Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων" και οι "Δικηγόροι σε Κίνηση - Κίνηση Νέων Δικηγόρων" που εκπροσωπούνται από τους συμβούλους Β. Δημόπουλο,Δ. Μπελαντή,Β. Κουρή και Γ. Κωφόπουλο.

Η συζήτηση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου (Ακαδημίας 60) στις 6.00 το απόγευμα, με θέμα "Εκλογικό σύστημα στο ΔΣΑ, όχι στην κατάργηση της απλής αναλογικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ