Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεύουσες... "παραστάσεις"

Αλλοι καιροί, άλλα ήθη. Ο "εκσυγχρονιστής" δήμαρχος Κερατσινίου Γ. Χάσκας, μάζεψε χτες στο Σελεπίτσαρι τα γυμνάσια της πόλης και μερικούς κλακαδόρους, για να υποδεχτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,στην προεκλογική "φιέστα" που ονόμασαν "δεντροφύτευση". Κάποτε, οι δήμαρχοι κατέβαζαν τους δημότες και τα σχολειά στους δρόμους για να διεκδικήσουν... Ο δήμαρχος όμως ατύχησε. Τα πανό που καλούσαν τους Κερατσινιώτες στη "δεντροφύτευση" δεν έκαναν τη δουλιά τους. Για άλλη μια φορά, οι δημότες απείχαν από τα "σόου" της δημοτικής αρχής. Ετσι, τα πράγματα έγιναν όπως αρμόζει στην προπαγάνδα της πολιτικής κουλτούρας τους: Βουλευτές, εκπρόσωπος της Εκκλησίας, οι επίσης "εκσυγχρονιστές" δήμαρχοι Νίκαιας και Δραπετσώνας και ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Δ. Σαράφογλου,που ο Γ. Χάσκας του έπλεξε το εγκώμιο, "υπενθυμίζοντας" την υποψηφιότητά του για τη Νομαρχία του Πειραιά.

***

Μερικοί μαθητές να χρησιμοποιούνται για να μοιράζουν φυλλάδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για το τι "θα" γίνει στο πρώην νταμάρι. Ο υπουργός να περιμένει πρώτα τους δημοσιογράφους για να μιλήσει... στον "κόσμο". Ο υπουργός να παίρνει όλες τις πιθανές πόζες μπροστά στις κάμερες, με μαθητές μπροστά του να κρατάνε τα φυλλάδια του υπουργείου του ανοιχτά και όλοι μαζί να στέκονται δίπλα σε δεντράκια. Ο υπουργός να φυτεύει. Ο υπουργός να υπόσχεται "δισεκατομμύρια" για προγράμματα "υπερτοπικού πράσινου" και για "χωματερές και νταμάρια" που επίσης "θα" πρασινίσουν. Για να καταλήξει με το σύνθημα "όχι υποσχέσεις και λόγια, αλλά πράξεις" (!) και να διαφημίσει τη νέα "παράσταση" μετά από μερικές βδομάδες στο Σχιστό, "όπου θα 'μαστε πάλι μαζί. Ραντεβού στο Σχιστό"! Επί λέξει.

***

Ο δήμαρχος του Κερατσινιού μετέτρεψε το σύντομο χαιρετισμό του σε μία προσωπική προβολή του υπουργού και μόλις ψέλλισε κάτι περί "αιτήματος δεκαετιών" για την ανάπλαση του Σελεπιτσαρίου. Η παραχώρηση του οποίου όμως στους γύρω δήμους έγινε μετά από αγώνες δημοτικών αρχών που επέμεναν στη διεκδίκηση του πεζοδρομίου και όχι των "διαδρόμων". Ο θιασώτης της δεύτερης "λύσης", ο δήμαρχος Νίκαιας Β. Τράπαλης, στο δικό του χαιρετισμό, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για έργα... προηγούμενων δημοτικών αρχών, όπως το "Κατράκειο" θέατρο στη Νίκαια, για τα έργα που "θα" κάνει κι αυτός, ενώ πρόσθεσε ότι "μας πιάνει άγχος για την όσο πιο γρήγορη αξιοποίηση του χώρου (Σελεπίτσαρι)". "Προφανώς"... "όχι" για τις εκλογές. Και η "παράσταση" τέλειωσε με φαγοπότι σε παρακείμενο αναψυκτήριο...

Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ