Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επιχειρεί να ιδιοποιηθεί αγώνες κατοίκων της πόλης!

Εμφανίζει ως έργο του τη διάσωση της Αλάνας της Τούμπας, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής τον έβαλαν στη θέση του

Από κινητοποίηση των κατοίκων της Τούμπας. Στο ένθετο ο Αγάπιος Σαχίνης την ώρα της παρέμβασής του στον επικεφαλής των αστυνομικών για να αποχωρήσουν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ&ΕΙΔΗΣΗ

Από κινητοποίηση των κατοίκων της Τούμπας. Στο ένθετο ο Αγάπιος Σαχίνης την ώρα της παρέμβασής του στον επικεφαλής των αστυνομικών για να αποχωρήσουν
«Φωνασκίες», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος τους πολύχρονους διεκδικητικούς αγώνες των κατοίκων της Τούμπας για τη διάσωση της Αλάνας (δίπλα από το γήπεδο του ΠΑΟΚ) από τους ιδιώτες διεκδικητές της. Στην προσπάθειά του να παρουσιάσει την απόκτηση της Αλάνας ως δικό του έργο, μίλησε απαξιωτικά για τους αγώνες του λαού της περιοχής, αποδεικνύοντας πώς εννοεί το ρόλο της ΤΑ και τη σχέση της με τους δημότες και τα προβλήματά τους. Και φυσικά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων της Τούμπας, που με επιστολή τους «άδειασαν» τόσο τον ίδιο όσο και τη νεοφιλελεύθερη παράταξή του.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης, ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», ασκώντας κριτική στον απολογισμό έργου που παρουσίασε ο δήμαρχος για τη χρονιά που πέρασε, θύμισε ότι η Αλάνα της Τούμπας κερδήθηκε με τους αγώνες των κατοίκων, οι οποίοι δεν είχαν τη στήριξη ούτε της νυν διοίκησης, αλλά ούτε και της προηγούμενης, επί δημαρχίας Ντ. Κοσμόπουλου. Ο Αγ. Σαχίνης χαρακτήρισε ως «μοναδική πολιτική αλχημεία» τη στάση της διοίκησης και κατήγγειλε με δήλωσή του: «Εκτιμώ πως το έργο που παρουσίασε η Διοίκηση είναι έργο που έχει προκύψει μέσα από τις διεκδικήσεις των ίδιων των πολιτών της Θεσσαλονίκης που ο δήμαρχος πριν από λίγο τις χαρακτήρισε ως διαδηλώσεις φωνασκούντων. Αν έτσι ο δήμαρχος συμπεριφέρεται απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που διεκδικούν και αξιώνουν μια πόλη ανθρώπινη, που να μην είναι απάνθρωπη και βάρβαρη με το μπετόν, αποκαλύπτει πόσο εκτιμά αυτούς που αύριο θα ζητήσει να τον ψηφίσουν».

Η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων της Τούμπας, με επιστολή της χτες, έβαλε το δήμαρχο στη θέση του, αποκαθιστώντας την αλήθεια. Σημειώνει ότι «ο αγώνας που δόθηκε από τους κατοίκους της περιοχής ήταν μακροχρόνιος». Θυμίζει ότι οι κάτοικοι μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αγάπιο Σαχίνη απέκλειαν επανειλημμένα την οδό Γρηγόρη Λαμπράκη και ξήλωναν τους πασσάλους που τοποθετούσαν οι ιδιοκτήτες στην αλάνα και συλλαμβάνονταν γι' αυτές τους τις ενέργειες. «Ο αγώνας αυτός ήταν καθοριστικός και αποτέλεσε πραγματική πίεση προς την πολιτεία και τους αρμόδιους, αγκαλιάστηκε από το σύνολο των κατοίκων της Τούμπας, που συσπειρώθηκαν στη Συντονιστική Επιτροπή, με άμεσο συμπαραστάτη τον Αγάπιο Σαχίνη και τον τότε δημοτικό σύμβουλο Αλέκο Μαραντζίδη και δεν ήταν απλές "φωνασκίες" όπως προκλητικά δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Προκαλεί οργή και αγανάκτηση ο κ. Παπαγεωργόπουλος γιατί προσπαθεί, μέσα σε προεκλογική περίοδο, να ιδιοποιηθεί τον αγώνα των κατοίκων και τη λύση του προβλήματος, ενώ εκείνο το διάστημα δεν ήταν καν δήμαρχος, δε συμμετείχε σε καμία από τις συναντήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής με τους αρμόδιους φορείς (υπουργούς κλπ.), ενώ χαρακτηριστικά και η πλειοψηφία του Δ` Δημοτικού Διαμερίσματος με πρόεδρο την κ. Τερψίδου δε συμμετείχε στον καθολικό αγώνα του λαού της Τούμπας», καταλήγει η επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων της Τούμπας.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ&ΕΙΔΗΣΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτικές οι ευθύνες της οικονομικής διαχείρισης(2008-04-17 00:00:00.0)
Υπηρετούν το ίδιο... «όραμα»(2006-10-03 00:00:00.0)
Μαζική και δυναμική συγκέντρωση στην Κ. Τούμπα(2002-10-03 00:00:00.0)
Στο πρώην στρατόπεδο «Τσιρογιάννη» το δημαρχείο(2002-08-24 00:00:00.0)
Με αγάπη για τον Αγάπιο(2002-06-07 00:00:00.0)
"Πνίγουν" την Ανω Τούμπα(1996-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ