Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η συνέλευση

Η ΣΑΚΔΑ θέτει προ των ευθυνών της την ηγετική ομάδα του ΔΣ του ΔΣΑ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δικηγόρους

Για τρίτη φορά δεν έγινε συνέλευση των δικηγόρων του ΔΣΑ λόγω έλλλειψης απαρτίας, με αποτέλεσμα για χρονικό διάστημα δύο ολόκληρων χρόνων να μην έχει συγκληθεί ποτέ το Σώμα.Για να περισωθούν τα προσχήματα και το "κύρος" του κλάδου, το προεδρείο και ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Α. Ρουπακιώτης,... μετέτρεψαν τη συνέλευση των δικηγόρων σε συγκέντρωση και έγινε ενημέρωση σε ένα λιγοστό ακροατήριο μικρότερο των τριακοσίων ατόμων.

Η "Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας" (ΣΑΚΔΑ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δικηγορικό σώμα είναι απόρροια της τακτικής που εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια ηπλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ στα προβλήματα των δικηγόρων.

Συγκεκριμένα, η ΣΑΚΔΑ κατηγορεί την πλειοψηφία ότι σε όλη τη θητεία της δεν ακολούθησε πολιτική σύγκρουσης με τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά μια δραστήρια πολιτική διαχείρισης των δικηγορικών προβλημάτων μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας για την πλειοψηφία των δικηγόρων. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης, αναφέρει η ΣΑΚΔΑ, είναι που εξουθενώνει τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων οδηγώντας τους στην υπαλληλοποίηση και περιθωριοποίηση.

Τέλος, η ΣΑΚΔΑ καλεί τους δικηγόρους να αγωνιστούν για μια σειρά σοβαρά ζητήματα του κλάδου, όπως είναι τα φορολογικά (καθιέρωση δίκαιου φορολογικού συστήματος, τιμαριθμοποίηση και καθιέρωση προοδευτικής φορολογικής κλίμακας, αυστηρή εφαρμογή του "πόθεν έσχες" και αύξηση του αφορολόγητου ορίου στο ποσό των δύο εκατ. δραχμών). Για τα ασφαλιστικά η ΣΑΚΔΑ ζητάει να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να αποτραπεί η κατάργηση των πόρων του Ταμείου Νομικών που απειλείται από αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατά τη χτεσινή ενημέρωση των δικηγόρων ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Α. Ρουπακιώτης, αναφέρθηκε και στα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, όπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος, έβρισε χυδαία τον πρόεδρο του ΔΣΑ. Ο Α. Ρουπακιώτης είπε ότι "η θεσμική πληγή που άνοιξε ο υπουργός Δικαιοσύνης θα αιμορραγεί αν ο υπουργός εμπράκτως δε σεβαστεί τους δικηγορικούς συλλόγους".

Σχετικά με τη συμπεριφορά του ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης, η ΣΑΚΔΑ επισημαίνει και τις ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΔΣΑ, όταν σώπασε στις προκλήσεις και την ιδιότυπη φασίζουσα συμπεριφορά του Ε. Γιαννόπουλου, ο οποίος χαρακτήριζε "γαϊδουρινή συμπεριφορά" τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών και καλούσε τους εισαγγελείς να επέμβουν κατά δημοσιογράφων που τάσσονταν υπέρ των αγώνων των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ