Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για τα Προγράμματα Επιλογής

Σε προειδοποιητική διακοπή των μαθημάτων προχωρά την ερχόμενη Πέμπτη το Τμήμα Συντήρησης Εργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας, αντιδρώντας στην ίδρυση του Προγράμματος Σπουδών Επιλογής με θέμα "Καλές Τέχνες και Σύγχρονη Τεχνολογία" στο Πολυτεχνείο Κρήτης, και καλεί το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση έγκρισης λειτουργίας του. Το Τμήμα αποφάσισε επίσης τη νομική προσβολή της έγκρισης του συγκεκριμένου ΠΣΕ του Πολυτεχνείου Κρήτης και αναστολή επ' αόριστον της λειτουργίας του αν λειτουργήσει το ΠΣΕ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με το συγκεκριμένο ΠΣΕ "δημιουργείται σύγχυση όσον αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας σε σχέση με αυτά του εν λόγω ΠΣΕ" και ότι "τίθεται, για πρώτη φορά και χωρίς λόγο, θέμα διαβάθμισης των πτυχίων με παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών".

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στην ίδρυση Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής στο Ιδρυμα, τα οποία, όπως διαπιστώνουν, δεν παρέχουν καμία εγγύηση βιωσιμότητας, καθώς η ανεπαρκής χρηματοδότησή τους είναι εξασφαλισμένη μόνο για τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας τους. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα την ανεπάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής και εξειδικευμένου διοικητικού προσωπικού και ζητούν ίδρυση νέων τμημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ