Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη"
  • Οι τριήμερες εκδηλώσεις για το Κιλελέρ που διοργάνωσε η ΠΑΣΕ, σταθμός κι αφετηρία των νέων αγώνων της αγροτιάς για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ
  • Το συντονισμό των αγώνων σε πανελλαδικό επίπεδο αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα
  • Παλλαϊκός ο χαρακτήρας του γιορτασμού, δείγμα συνειδητοποίησης της αναγκαιότητας λαϊκής συσπείρωσης εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης

Ορκο πίστης και τιμής για συνέχιση των αγώνων μέχρι την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, έδωσαν οι αγρότες απ' όλη τη χώρα που συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις για το Κιλελέρ που διοργάνωσε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Μαζί τους συμπαρατάχτηκαν, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, χιλιάδες εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού, νέοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Απολογισμός των αποτελεσμάτων των αγώνων έγινε στην πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα απ' όλη τη χώρα που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, όπου συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενότητα του αγωνιστικού ταξικού αγροτικού κινήματος. Ταυτόχρονα - κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία κι αξία - στη σύσκεψη συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί σε καθορισμένη και μόνιμη βάση ο συντονισμός των αγώνων σε πανελλαδικό επίπεδο,ώστε το αγωνιστικό, ταξικό αγροτικό κίνημα να είναι σε θέση να κινητοποιεί τους αγρότες κάθε φορά που η ΕΕ και η κυβέρνηση θα λαμβάνουν αντιαγροτικά μέτρα, κάθε μέρα, όλο το χρόνο, παντού και πάντα, με βασικό και καθαρό στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Στις φετινές εκδηλώσεις για το Κιλελέρ, που χαρακτηρίζονται από τη μαζική συμμετοχή του λαού απ' όλη την Ελλάδα και την αποφασιστικότητα της μαχόμενης αγροτιάς, αναδείχτηκε πιο καθαρά, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, η ομόθυμη αντίθεση του αγροτικού κόσμου στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που οδηγεί στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η αγωνιστική διάθεση να συγκρουστεί μ' αυτή και να την ανατρέψει. Ταυτόχρονα αναδείχτηκε η άλλη πρόταση του αγροτικού κινήματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας. Μια πρόταση που στοχεύει στη σωτηρία της αγροτικής παραγωγής και της παραγωγικής βάσης, στην παραμονή των ξωμάχων στη γη τους και στα χωριά τους ώστε να μην ερημωθεί η ελληνική ύπαιθρος, στην ανάπτυξη των παραγωγικών συνεταιρισμών και των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων, ώστε ν' αντιμετωπιστεί η επιχείρηση της ΕΕ και της κυβέρνησης να "περάσει" η γη στα χέρια εταιριών - νεοτσιφλικάδων.

Η αγροτιά της Ελλάδας, 88 χρόνια μετά την εξέγερση και τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων, συνεχίζει ν' αγωνίζεται για να νοικοκυρεύει αυτή στον τόπο της. Ο αγώνας της έχει πατριωτικά χαρακτηριστικά, καθότι αφορά στην απεμπλοκή της χώρας μας από την "κηδεμονία" των Βρυξελλών και του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Ενας αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας, που θα συνεχιστεί κόντρα στην τρομοκρατία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που εκδηλώνεται μέσω του κρατικού αυταρχικού μηχανισμού και των "αγροτοδικείων". Ας συνειδητοποιήσουν οι τωρινοί και οι μελλούμενοι κυβερνώντες πως δε θα ξεμπλέξουν με τη μαχόμενη αγροτιά, που έχει αποφασίσει και είναι, ανά πάσα στιγμή έτοιμη, να λύσει τις διαφορές της με την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική στα "μπλόκα του αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ