Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκβιαστικές μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας

Την κατάργηση της εγκυκλίου, με την οποία κλήθηκαν οι μαθητές να δηλώσουν κατεύθυνση, ζητούν με Ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ

Το θέμα των εκβιαστικών μεθοδεύσεων για την επιβολή τετελεσμένων γεγονότων, όσον αφορά στην εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου, θέτουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Αχ. Κανταρτζής.Αναφέρονται συγκεκριμένα στην εγκύκλιο με την οποία καλούνταν οι μαθητές της Γ τάξης των Γυμνασίων να δηλώσουν αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο ή την Τεχνοεπαγγελματική Εκπαίδευση πριν ακόμη αυτή να έχει θεσμοθετηθεί και οι μαθητές της Α τάξης Λυκείου ποια κατεύθυνση (θεωρητική, θετική ή τεχνολογική) θα ακολουθήσουν, χωρίς να γνωρίζουν το σύστημα εισαγωγής τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και τις πιθανές επιπτώσεις αυτής τους της επιλογής.

"Η όλη διαδικασία υποχρέωσε τους μαθητές να απαντήσουν σε τρεις το πολύ μέρες και συνοδεύτηκε με καταγγελίες προς την ΟΛΜΕ, με αυταρχικά μέτρα από την πλευρά των διευθύνσεων των σχολείων ενάντια σε μαθητές που δε συμπλήρωσαν τις δηλώσεις", υπογραμμίζουν οι βουλευτές. Ρωτούν τον υπουργό Παιδείας αν θεωρεί παραδεκτές παρόμοιες εκβιαστικές μεθοδεύσεις επιβολής τετελεσμένων γεγονότων, πριν ακόμη να υπάρχουν σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και αν προτίθεται να λάβει μέτρα ακύρωσης αυτής της διαδικασίας μετά τη μεγάλη αναστάτωση και την έντονη ανησυχία που προκάλεσε στους μαθητές και τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ