Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κόντρα στην υποβάθμιση των σπουδών

Συγκέντρωση και πορεία των σπουδαστών ιδιωτικών σχολών σήμερα και των ΤΕΙ αύριο

Την πρώτη τους αγωνιστική κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα, με απόφαση του Συλλόγου τους, οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο οι σπουδαστές των ΤΕΙ, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στα Προπύλαια. Απόφαση για την αυριανή κινητοποίηση έχουν πάρει οι Σύλλογοι των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) και Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών.Ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους σπουδαστές να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή κινητοποίηση, να γίνουν μέλη του Συλλόγου τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις πρώτες εκλογές του συλλόγου, που θα γίνουν από τις 23 ως και τις 30 Μάρτη. Οι σπουδαστές ιδιωτικών σχολών απαιτούν και διεκδικούν διεύρυνση και κατοχύρωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, κατάργηση του θεσμού των ΙΕΚ και των ιδιωτικών σχολών και να μπει η ειδίκευση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πάγωμα των διδάκτρων και κρατικό έλεγχο των σχολαρχών, ώστε να περιέχονται όλες οι υπηρεσίες στα δίδακτρα. Αναβολές στράτευσης μέχρι και τις εξετάσεις πιστοποίησης. Προγράμματα σπουδών σύγχρονα και αναβαθμισμένα με τεχνολογική υποδομή και κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να φτιάχνουν ολοκληρωμένους ανθρώπους και όχι ημι - ειδικευμένους μιας χρήσης, με χαμηλές αντιστάσεις και απαιτήσεις. Εξετάσεις πιστοποίησης αδιάβλητες με ευθύνη του κράτους. Κατάργηση των γραφείων "ευρέσεως εργασίας".

Χαλκίδα

Με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου και πορεία στη Νομαρχία και στο σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ αύριο Τετάρτη, απαντούν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και στο νόμο 2525.

Οι γενικές συνελεύσεις των σχολών Διοίκησης - Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολόγων Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) μετά από αρκετή κωλυσιεργία που προκάλεσαν οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ - ΔΑΠ και την επιμονή των ΠΚΣ να εκφραστεί η αντίθεση των σπουδαστών, αποφάσισαν ομόφωνα την κινητοποίηση. Απαιτούν την κατάργηση του νόμου 2525, αναβάθμιση των σπουδών, ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, ενώ θέτουν και αιτήματα που έχουν σχέση με τη σίτιση, τη στέγαση, τις συγκοινωνίες κ. ά.

Την ίδια στιγμή, οι σπουδαστές εντείνουν την αντίθεσή τους απέναντι στα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής, τα οποία έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η διοίκηση του Ιδρύματος. Η γενική συνέλευση των σπουδαστών της σχολής ΣΤΕΦ, αποφάσισε να μην επιτρέψει τη λειτουργία των ΠΣΕ τα οποία υποβαθμίζουν τις σπουδές και τα πτυχία τους. "Η αντιμεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νόμο και η επίθεση που επιχειρεί στο χώρο της εκπαίδευσης και γενικότερα, κάνουν αναγκαία τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου παιδείας που θα αντιπαλέψει και θα ανατρέψει αυτή την πολιτικοί. Οι ΠΚΣ σ' αυτή την κατεύθυνση έχουν στρέψει όλες τους τις δυνάμεις", είπε στο "Ρ" ο Γ. Κουφός,αντιπρόεδρος του ΔΣ της Σχολής ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ