Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκλονιστική συναυλία χτες βράδυ

Με μια συγκλονιστική συναυλία των Β. Παπακωνσταντίνου,Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Τσακνή,χθες βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης στη Λάρισα, έκλεισαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για το Κιλελέρ που διοργάνωσε η ΠΑΣΕ.

Χιλιάδες άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέες και νέοι, κατέκλυσαν το γυμναστήριο. Τα τραγούδια των γνωστών καλλιτεχνών - αφιερωμένα στους αγώνες της αγροτιάς - συγκλόνισαν τους συγκεντρωμένους.

Καλωσορίζοντάς τους ο Γ. Παττάκης, τόνισε πως οι αγρότες παλεύουν για τους ίδιους αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, της νεολαίας. Για να 'χουν οι νέοι δουλιά και μόρφωση, για να υπάρχει πολιτισμός στο χωριό και στην πόλη, για να φτιάξουν μια κοινωνία καλύτερη για τους νέους. Και χωρίς τον αγώνα - κατέληξε - καλύτερη κοινωνία δε γίνεται.

"Παλιότερα οι γονείς μας - είπε στο χαιρετισμό του ο Β. Μπούτας - μας έλεγαν να σπουδάσουμε για να φύγουμε από τη λάσπη. Σήμερα οι νέοι σπουδάζουν αλλά οι περισσότεροι μένουν άνεργοι. Γι' αυτό ο αγώνας που κάνουμε δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αφορά και τους άλλους εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες και ιδιαίτερα τους νέους. Θέλουμε τη νεολαία μαζί μας σ' αυτόν τον αγώνα και την είχαμε στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν". (Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ